Skandalerna vi minns från Coachella

13 apr, 2022 
AvLinda Strömbäck
Coachella skandaler
Madonnas kyss-attack mot Drake, Tupacs hologram och en utslängd Justin Bieber – den populära festivalen har onekligen bjudit på en mängd snackisar och dessutom en och annan skandal. Läs mer om Coachellas mest omtalade skandaler här!
Annons
Här är favoritparen vi minns från Coachella
Här är favoritparen vi minns från Coachella

Coachella har med framträdanden från musikindustrins främsta artister (och en riktigt kändistät publik) blivit en av världens mest populära festivaler. Under de två decennier som festivalen ägt rum i Indio, Kalifornien har Coachella också hunnit agera kulisser för ett antal kändisskandaler.

Här är skandalerna vi minns från den omtalade festivalen!

Justin Bieber blev utslängd

2015 blev popstjärnan Justin Bieber utslängd från Coachella efter att försökt ta sig in i på en fullsatt Drake-spelning. Bieber hade sagt att han var inbjuden av artisten själv och vägrade att lämna området när vakterna meddelade att det var fullt. När en i Coachella-personalen sedan försökte eskortera honom till konsertområdet ändå, slutade det med att en av vakterna tog strypgrepp på Bieber bakifrån och bogserade bort honom. Enligt TMZ blev stjärnan och hans vänner sedan ombedda att lämna festivalen.

Annons

Bieber hade dessutom hamnat i ytterligare en dispyt med Coachella-vakterna tidigare under vistelsen. Han hade då försökt smita in Kendall Jenner på en fest då hon fortfarande var minderårig.

Justin Bieber och Kendall Jenner
Justin Bieber och Kendall Jenner på CoachellaInstagram

Tupacs hologram

Under ett festivalframträdande av Dr. Dre och Snoop Dog 2012 dök den framlidna rapartisten Tupac upp som hologram. Medan artisterna uppträdde till låtarna Hail Mary och 2 of Amerikaz Most Wanted blev Tupacs hologram en del av framträdandet. Problemet var bara att publiken istället blev förvirrade av hologrammet. Många fans som tidigare hävdat att artisten iscensatt sin egen död trodde att han nu var tillbaka, medan andra undrade varför hologrammet sa: "What the fuck is up, Coachella!" – eftersom Tupac dog år innan festivalen ens etablerats.

Annons
Tupacs hologram på Coachella 2012
Tupacs hologram på Coachella 2012/ AFP-GETTY / TT kod 445

Madonnas kyss-attack mot Drake

Mitt under ett framträdande med Drake 2015 överraskade Madonna artisten genom att trycka ner honom i en stol och kyssa honom. Fans i publiken påpekade sedan att Drake hade sett äcklad ut efter kyssen. Men artisten förklarade strax efter händelsen på Instagram att han snarare kände motsatsen.

–Misstolka inte min chock! Jag fick hångla med queen Madonna och känner mig för evigt (100 emojin) över det. Tack, skrev Drake.

Drake och Madonna på Coachella 2015
Drake och Madonna på Coachella 2015COACHELLA/XPOSUREPHOTOS.COM
Annons
Drake och Madonna på Coachella 2015
Drake och Madonna på Coachella 2015COACHELLA/XPOSUREPHOTOS.COM

kulturell appropriering

2014 blev kändisar som Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Kendall Jenner och Sarah Hyland anklagade för kulturell appropriering efter att de använt bindis som festival-utsmyckning. Bindi bärs vanligtvis av hinduiska kvinnor och representerar att en person är hindu. Även stjärnmodellen Alessandra Ambrosio kritiserades samma år då hon postade en bild på Instagram iklädd en fjäderhuvudbonad som associeras med Amerikas ursprungsbefolkning.

Selena Gomez och Kendall Jenner på Coachella
Selena Gomez och Kendall Jenner på Coachella/ XPOSURE PHOTOS / TT
Annons

Rihannas offentliga joint

2015 hamnade Rihanna i strålkastarljuset efter hon postat bilder från festivalen där hon öppet rullade en joint. MTV twittrade att Rihannas bilder väckte kontrovers: ”Yikes. @Rihanna’s marijuana photos from Coachella spark controversy”. Rihannas respons på kritiken var: ”@MTV Yikes… @rihanna ran out of f***s to give”.

Rihanna på Coachella 2015
Rihanna på Coachella 2015Christopher Polk

Kokain-anklagelserna mot Vanessa Hudgens

2011 blev Vanessa Hudgens anklagad för att ha tagit kokain efter att det cirkulerat bilder på stjärnan där hon tar ner handen i sin väska och sedan stoppar fingret i munnen. Hennes agent var snabb med att avfärda ryktena genom att säga att det var vit choklad hon stoppat i munnen.

Annons

– Jag kunde inte göra annat än skratta. Det är otroligt hur folk kan skapa ett rykte av ingenting, sa Hudgens senare om ryktena till Marie Claire.

Vanessa Hudgens på Coachella 2015
Vanessa Hudgens på Coachella 2015RSM/MWM/BSD/ZO9

Alessandra Ambrosio tog med sitt barn

2013 tog stjärnmodellen Alessandra Ambrosio med sig femåriga dottern dottern Anja till festivalen. Folk anklagade henne då på Instagram för att vara oansvarig eftersom hon tagit med sig ett barn till en omgivning fylld av fest och droger.

Alessandra med dottern Anja på Coachella 2013
Alessandra med dottern Anja på Coachella 2013MWB/BSB/EXP

Gerard Butlers sneaky business i en bajamaja

P.S. I love you-skådisen Gerard Butler skymtades enligt Perez Hilton smita in i en bajamaja tillsammans med en mystisk brunett på festivalen 2012. Enligt skvallerbloggaren hade de strax innan stått och dansat väldigt intimt.

Annons
Gerard Butler på Coachella 2012
Gerard Butler på Coachella 2012X17/TT

Lindsay Lohans påstådda återfall

2014 kom rykten om att Lindsay Lohan fått ett återfall efter flera år som nykter. Hon hade då synts festa loss tillsammans med vänner på Coachella.

– Jag festade genom att dansa, vilket jag förstår kan ha sett hur som helst ut, sa Lohan om ryktena i en intervju med Andy Cohen.

Lindsay Lohan på Coachella 2014
Lindsay Lohan på Coachella 2014Scott Roth

Källa: Cosmopolitan, Foto: TT, Instagram

Annons
Annons
Innehåller annonslänkar