"Skam"-Sana om nya karriären: "Stolt"

06 okt, 2017 
AvJohanna Lejon
I kvällens Skavlan berättar karakären Sana från "Skam", eller Iman Meskini, som hon heter egentligen, om sin nya karriär i luftvärnet.
Annons

Ett år har gått sedan den norska tv-serien Skam kom och tog oss svenskar med storm. I våras sändes den fjärde och sista säsongen och huvudpersonen var Sana, spelad av 20-åriga Iman Meskini.

Skam–Sana berättar om sitt karriärbyte i Skavlan

Fredagen den 6 oktober medverkar Iman i talkshowen Skavlan. För programledare Fredrik Skavlan, de inbjudna gästerna och publiken berättar hon om sitt karriärbyte. En månad efter att Skam-inspelningarna var över tog Iman nämligen värvning i luftvärnet utanför Stavanger.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Det vi lär oss i försvaret är att du har inte på dig en uniform, du bär den. Du har den norska flaggan på och du har kungamärket på och du ska bära den med stolthet och det visar att du är stolt över att få försvara ditt land. Och jag tänker lite så med hijab också. Det är något jag bär och om någon definierar det som ett förtryckande plagg så är det inte det för mig och jag bär det med stolthet, säger hon i programmet.

Annons

I Skavlan berättar Iman Meskini dessutom om varför hon slutat ta del av nyheterna. Anledningen? Hennes religion, islam, porträtteras så ofta på ett väldigt negativt sätt.

”Den enda möjligheten var att sluta vara så samhällsengagerad”

– Jag var väldigt samhällsengagerad förr, så jag läste mycket nyheter och var väldigt intresserad av diskussioner. Men så blev det lite för mycket negativt mot islam och muslimer och islam är ju väldigt personligt för mig. När det är så mycket negativt mot islam så klarar jag inte av att inte ta det lite personligt. Då var den enda möjligheten att sluta vara så samhällsengagerad.

Läs mer:

Annons