Succéserien får en fortsättning – i Europa

Succéserien får en fortsättning – i Europa

Den norska supersuccén ”Skam” går på export. Norska NRK har gett klartecken till Spanien, Italien, Nederländerna, Tyskland och Frankrike att göra egna versioner av förra årets stora, stora seriesnackis.
16 oktober, 2017

Det lär knappast ha undgått någon att förra årets stora succéserie vara det norska ungdomsdramat Skam. Ett tag kändes det som att serien var på allas läppar och medieexponeringen var enorm.

Nu står det klart att flera länder i Europa planerar att göra egna versioner av serien. Men skaparna av serien tänker inte tumma på seriens kärnvärden. Kärnvärden som serien hyllats för tidigare.

Läs också: Skam-Sana om nya karriären: ”Stolt”

– Skaparna av Skam hade en vision om att serien skulle hjälpa till att stärka 16-åriga flickors självförtroende genom att lätta på tabun, uppmärksamma dem på relationsmekanismer och visa på vinsten av att konfrontera sina rädslor”, säger NRK:s sändningschef Thor Gjermund Eriksen i ett pressmeddelande.

Det sista avsnittet av Skam visades i somras. I den sista, fjärde, säsongen fick vi följa Sana. De tidigare säsongerna fokuserade, i tur och ordning, på EvaNora och Isak.

Sedan tidigare är det klart att en amerikansk version är planerad.

Läs också: Nya succén för Skam – får amerikansk version

Artikeln publicerades först på Hänt.se.