”Skam-Eva” spelar huvudrollen i ny film på Netflix

Skam-Eva är aktuell i en ny film på Netflix

Vi känner henne som Eva i superhyllade Skam, men nu är norska Lisa Teige aktuell i en ny produktion. ELLE ringde upp henne för att prata lite om nya filmen Battle.
21 november, 2018

Berätta om Battle!

– Filmen handlar om Amalie som går på en danslinje och drömmer om att bli professionell dansare, det är hennes stora mål i livet. Hon bor i ett ganska exklusivt område i Norge och har gott om pengar, hon lever flott och är van att ha det bästa och finaste. Samtidigt som skolan utlyser en plats i ett danskompani, som både Amalie och hennes kompisar såklart vill ha, så går hennes pappas företag i konkurs och hon tvingas flytta till ett helt annat område. Filmen kretsar mycket kring Amalies utmaningar i livet, konkurrensen på skolan och hennes nya tillvaro i en miljö hon inte alls är van att vara i.

Filmen Battle har premiär på Netflix i december.

Lisa Teige, kanske mest känd som karaktären Eva i Skam, är just nu aktuell i filmen Battle.

Hur skulle du beskriva Amalie?

– Hon är väldigt målinriktad och jobbar hårt. Hon tror att hon vet vad hon vill i livet men så plötsligt förstår hon att allt kanske inte är så glasklart och utstakat. Jag kan känna igen mig i det. Att tro att man vill en sak och sedan få en helt annan känsla.

Är ni lika i övrigt?

– Vi är jättelika. Jag har ju också dansat i hela mitt liv och jag kan verkligen känna igen mig i det sammanhang hon är i, att gå i en klass med massa olika personligheter som kämpar för att synas och ta plats.

Vilken roll spelar dansen i ditt liv i dag?

– Dansen är verkligen mitt liv, bokstavligt talat faktiskt. Jag går på en danslinje i Oslo just nu och dansar varje dag. Dansen ger mig en otrolig möjlighet att få uttrycka mig själv och mina känslor, den är som ett eget språk.

Vilka borde se filmen?

– Alla! Både yngre och äldre. Det är en klassisk dansfilm som kan inspirera och peppa alla, på olika sätt, oavsett var i livet man befinner sig.

Lisa Teige är just nu aktuell i filmen Battle, som har premiär på Netflix i december.

Battle är en klassisk dansfilm, berättar Lisa Teige för ELLE.

Hur har ditt liv förändrats sedan Skam?

– Det har förändrats jättemycket, på alla sätt. Allt har blivit annorlunda. Den största förändringen är att bli igenkänd. Jag blir stoppad på stan hela tiden.

Premiär på Netflix den 1 december.

Foto Christine Stronegger, Jørgen Johansson

Läs mer:

Äntligen! Skamstjärnan gör comeback i ny tv-serie

ELLEs Sandra Beijer översätter Skam till svenska

Hurra! Succéserien Skam blir bokserie – då släpps den