Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Skådisarna om ångande heta sexscenerna i Normala människor 

18 jun, 2020 
AvNina Nyström
Marianne och Connell
Sällan har vi sett så starka och genuint passionerade sexscener som i succéserien Normala människor. Hur får man till den känslan när det står andra människor runt omkring – dessutom med kameror? Här är några fascinerande och avgörande hemligheter.
Annons

Ja, Connell och Marianne förmedlar onekligen en nästan övernaturlig kemi som får det att suga till i magen (och lite nedanför också…). För sexscenerna i Normala människor är grafiska och råa, men aldrig porriga. De är inte överdrivet filmiska, och inte för korrekta – utan bara otroligt sexiga. Varje sexscen har en mening – de ger storyn en ny dimension. Och – de känns verkliga.

En av sexscenerna varar i hela nio minuter och 24 sekunder – eller en tredjedel av ett avsnitt. Det säger en del om hur viktiga de är för historien. I en intervju med Evening Standard berättar skådespelarna Paul Mescal, 24 och Daisy Edgar-Jones, 21 hur det gick till när de spelade in sexscenerna. 

Intimitetskoordinatorns viktiga jobb

Förutom att de båda är skickliga skådespelare och hade en fin kemi sinsemellan låg en viktig pusselbit i att de under inspelningarna fick stöd från en så kallad intimitetskoordinator som var med under alla de intima scenerna.

Annons

Hennes uppgift var att sätta professionella ramar kring sexscenerna, se till att skådespelarna var bekväma och mådde bra och gav dem de viktiga verktyg som gör att scenerna lyfter på ett anmärkningsvärt sätt.

Innan alla scener spelades in utan kläder, gick man noga igenom varje rörelse och detalj, bit för bit, påklädda. Det skapade klara gränser och inga gråzoner att röra sig inom, vilket fick skådespelarna att känna sig trygga inför nakenscenerna. 

Marianne och Connell i sängen

Safewords

Man hade dessutom särskilda ”safewords” om man skulle känna att det fanns behov för det, vilket det som tur var aldrig gjorde.

Det är inte första gången man använder en intimitetskoordinator. Ita O’Brien som gjorde jobbet under Normala människor har även arbetat med bland annat Sex Education. Uppdraget som intimitetskoordinator uppstod efter #metoo, när man insåg att det inte var hållbart att jobba med riktigt känsliga scener utan professionell översyn.

Annons

– Nu skulle jag aldrig tacka ja till en serie med sexscener utan en intimitetskoordinator, det skulle vara som att göra stuntscener utan en stuntkoordinator, menar Daisy Edgar-Jones.

För regissören Lenny Abrahamson var det också viktigt att förmedla en naturlig känsla, där både Marianne och Connell visar att de är bekväma med varandra även i de mest nakna och utlämnande situationerna. Men även om de fick se varandra nakna, var de aldrig helt nakna under sexscenerna. Båda hade alltid en liten, täckande tygbit, så att deras könsorgan aldrig skulle nudda varandra på riktigt.

Den första sexscenen spelades in bara en vecka efter att skådespelarna träffat varandra första gången. Och tack vare intimitetskoordinatorn kände de sig båda helt avslappnade trots den utelämnande situationen och de intima scenerna.

”Folk skulle bli förvånade”

De båda skådespelarna har dessutom en otroligt fin jargong sinsemellan och har haft god kontakt efter inspelningarna. I en intervju med Vulture berättar de också om hur ofta de brast ut i fnissattacker mitt i scenerna.

Annons

– Folk skulle nog bli förvånade om de fick se de bortklippta scenerna, säger Paul Mescal och skrattar.

”Fick panik”

Privat är Daisy Egdar-Jones ihop med Game of Thrones-skådisen Tom Varey och innan filmningen påbörjades gick de alla tre ut och åt middag tillsammans. Ett smart drag kan tyckas, för det var ändå inte helt lätt för Tom Varey att se de heta scenerna mellan Marianne och Connell.

– Min pojkvän fick lite panik under sexscenerna. Men nu har han i alla fall sett dem, säger hon och lägger till: 

– Nu är jag bara orolig över att mina far- och morföräldrar ska se det, säger hon. 

Foto: BBC, Hulu

LÄS MER:

Annons