5 skådespelare som vägrade kyssas på film

Skådespelare vägrade kyssas på film

Jennifer Lawrence, Reese Witherspoon och Alyson Hannigan är tre exempel på skådespelare som inte ville kyssa sina motspelare på film. Här förklarar vi varför!
28 februari, 2022
7 skådisar som utfört egna stunt och skadat sig riktigt illa
1:29

Efter reklamen: 7 skådisar som utfört egna stunt och skadat sig riktigt illa

(1:29)

Slå på ljud

Passionen vi upplever mellan karaktärer på vita duken ger inte alltid en rättvis bild av hur skådisarna känner för varandra på riktigt. Faktum är att det finns flera exempel på tillfällen då huvudrollsinnehavare haft så svårt för sina motspelare att de först vägrat att kyssa varandra!

Skådespelare som inte velat kyssas på vita duken

Jennifer Lawrence i Passengers

Passengers
Moviestore/REX

Under inspelningen av Passengers hade Jennifer Lawrence svårt för att kyssa motspelaren Chris Pratt. Anledningen? Lawrence och Pratt var väldigt nära vänner, och Lawrence var även nära vän med Pratts dåvarande fru Anna Faris. Jennifer Lawrence kände skuld över att vara intim med sin väns man, och ska till och med ha ringt sin mamma för att få bekräftat att det var ok. Till slut gick hon med på att kyssa sin motspelare, men enligt uppgifter ska skuldkänslorna aldrig riktigt ha försvunnit.

Reese Witherspoon i Water for Elephants

Water for Elephants
Kobal/REX

När Reese Witherspoon spelade mot Robert Pattinson i Water for Elephants vägrade Reese första att kyssa sin kollega. Hennes bestämdhet bottnade inte i något förakt eller någon invecklad relation, utan berodde på att Robert var ordentligt förkyld under inspelningstillfället. Witherspoon ska beskrivit förkylningen som ”den hemskaste, hemskaste förkylningen en motspelare någonsin haft i hela hennes liv”, och sagt att Robert Pattinson snorade och frustade genom hela kärleksscenen. Men, jobbet behövde göras och Reese fick bita ihop…

Brad Pitt i Benjamin Buttons otroliga liv

Benjamin Buttons otroliga liv
Rights Managed

Även om Brad Pitt gjort många kysscener i sitt liv ska han under inspelningen av Benjamin Buttons otroliga liv försökt undvika att behöva vara intim med motspelaren Cate Blanchett. Enligt skådespelaren var det av respekt för sin dåvarande fru Angelina Jolie som han ville undvika att kyssas, ett argument som snabbt fick fansen att börja spekulera i om parets relation hade börjat knaka i fogarna… Efter många om och men gick Brad Pitt ändå med på att göra kysscenen.

Ryan Gosling i The Notebook

The Notebook
Melissa Moseley/New Line/Kobal/REX

Efter inspelningen av The Notebook fortsatte stjärnorna Ryan Gosling och Rachel McAdams att ha ett förhållande. Men det var verkligen inte kärlek vid första ögonkastet mellan paret… Faktum är att de inte tålde varandra i början, och enligt uppgifter ska Ryan till och med haft svårt för att vara i samma rum som Rachel. Hans frustration ska dessutom lett till att han först vägrade kyssa henne, och mer eller mindre krävt att hon skulle bli ersatt av en annan skådespelare. Lyckligtvis förändrades saker och ting, och med tiden övergick hatet i kärlek.

Alyson Hannigan i How I Met Your Mother

Många såg Marshall och Lily som det perfekta paret i How I Met Your Mother, men bakom kulisserna var det mer svajigt mellan skådespelarna. Alyson Hannigan hade nämligen stora problem med att kyssa Jason Segel i serien, och det berodde inte på att de inte kom överens utan på att Segel hade svårt för att sluta röka mellan tagningarna. "Jag tål inte cigarettrök. Det är som att kyssa en askkopp och han försöker vara artig genom att ha tuggummi eller minttabletter, men det hjälper inte.", sa Hanning.

Artikelinspiration: Betterbe, Living101

Foto: TT