Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

Så gick det sen för skådespelarna i The Holiday

21 dec, 2021 
AvSara Ericsson
Jude Law och Cameron Diaz i The Holiday från 2006.
Inför julen 2006 hade den romantiska komedin The Holiday premiär – och succén, ja den var snabbt ett faktum. Men vad gör egentligen skådespelarna idag? Vi vet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här platserna från dina favorit julfilmer - som du kan besöka i verklighetenBrand logo
Här platserna från dina favorit julfilmer - som du kan besöka i verkligheten

Den romantiska komedin The Holiday har blivit lite av ett måste att se inför och under julen. Mycket eftersom att filmen och dess vackra miljö utspelar sig under julhelgen.

Iris Simpkins (Kate Winslet) jobbar för dagstidningen The Daily Telegraph i London. Hon har varit olycklig kär i kollegan Jasper Bloom (Rufus Sewell) under en alldeles för lång tid. När hon får reda på att han förlovat sig blir hon förtvivlad och ifrågasätter sin livssituation.

Samtidigt på andra sidan Atlanten upptäcker Amanda Woods (Cameron Diaz) att hennes pojkvän Ethan Ebbers (Edward Burns) varit otrogen med sin sekreterare. De båda kvinnorna som då är ovetandes om varandras livsöden hittar varandra genom en husbytarsajt och bestämmer sig för att byta hus över julhelgen.

Annons

Iris njuter av Amandas lyxvilla i Los Angeles och Amanda njuter (och stöter på problem) i Isis pittoreska stuga i Surrey. När de så gott som hamnat i varandras liv stöter de också på nya människor som de aldrig skulle ha träffat annars.

Amandas julhelg i grevskapet i sydöstra England bidrar till ett kärleksfullt möte med Iris bror Graham (Jude Law).

Iris lyxiga julhelg i Los Angeles leder till ett spännande möte med Amandas ex-pojkväns kollega Miles Dumont (Jack Black). Och hon blir även god vän med en gammal vilsen man Arhur Abbot (Eli Wallach) som hon hjälper hem .

Ni som sett filmen vet hur det hela slutar, och ni som inte gjort det har en rolig, romantisk och julig film att se fram emot.

Skådisarna i The Holiday, då och nu

Men vad gör alla skådespelare från filmen i dag, och hur ser de egentligen ut? Här är bilder från delar av casten, då jämfört med nu!

Iris Simpkins – Kate Winslet

Kate Winslet 2006 i The Holiday och Kate 2021.

Kate Winslet spelade rollen som Iris i The Holiday. Innan dess kände vi väl igen henne från rollen som Rose i Titanic och Ophelia i Hamlet. Ett av Kates senaste jobb var som skådespelare i krimdramat Mare of Easttown vilket hon vann en Emmy för 2021. I dag är Kate 46 år och när hon spelade Iris i The Holiday var hon 31 år gammal.

Amanda Woods – Cameron Diaz

Cameron Diaz 2006 i The Holiday och Cameron vid en medverkan i tv 2021.

Cameron Diaz var 34 år när hon spelade rollen som Amanda Woods i The Holiday. Innan vi såg henne i julfilmatiseringen hade hon bland annat setts i Charlies änglar och Den där Mary. Sistnämnda nominerades hon till en Golden Globe för år 1999. Några av Camerons senaste jobb var Sex Tape och The Other Women.

Jaspar Bloom – Rufus Sewell

Rufus Sewell i The Holiday 2006 samt på röda mattan 2020.

Rufus Sewell spelade Jaspar Bloom I The Holiday. Vid inspelningen var han 39 år. Och det var inte första gången han spelade mot Kate Winslet, de båda spelade nämligen i Hamlet 1996. Vi känner även igen honom från Middlemarch, Legenden Zorro och Dark City. Hans senaste filmuppdrag var tv-serien Victoria.

Ethan Ebbers – Edward Burns

Edward Burns 2006 i The Holiday samt på röda mattan 2020.

Edward Burns spelade Ethan Ebbers, den otrogna pojkvännen i The Holiday. Vid filmatiseringen var han 38 år och innan dess gjorde han roller i 27 Dresses, Man on a Ledge och Purple Violets.

Annons

1996 skrev han manus och deltog själv i She´s the One. Senaste åren har han fokuserat mer på manus och regi än att stå framför kameran. Bland annat The Brothers McMullen och The Sidewalks of New York. Senaste succén var amerikanska dramaserien Bridge and Tunnel som hade premiär 2021. I dag är Edward 53 år.

Graham – Jude Law

Jude Law i The Holiday 2006 samt på röda mattan 2021.

Då 33-årige Jude Law spelade Graham i The Holiday. Men det var inte första gången han dök upp på vita duken. Redan som tolvåring började han skådespela på National Youth Music Theatre. Som tjugoåring slog han igenom stort som Foxtrot Darling i pjäsen The Fastest Clock in The Universe.

Annons

Innan The Holiday hade han bland annat gjort filmer som The Talent Mr. Ripley, Enemy at the Gates och A.I. Artificial Intelligence. I dag är Jude Law 48 år och hans senaste jobb var som skådespelare i HBO:s dramaserie The New Pope som hade premiär 2020.

Miles Dumont – Jack Black

Jack Black i The Holiday 2006 samt på röda mattan 2019.

Skådespelaren och musikern Jack Black var 37 år när han spelade rollen som Miles Dumont i The Holiday. Han gjorde filmdebut i brittiska komedin Bob Roberts 1992 och har även setts i diverse tv-serier som Arkiv X. En av hans kändaste roller är Dewey Finn i filmen School of Rock från 2003.

Utöver skådespelarkarriären har han även en stor Youtubekanal under namnet JablinskiGames där följarna får ta del av hans vardagliga liv med en inblick i hans familj. Han är även sångare i amerikanska rockbandet Tenacious D, också känt som The D. I dag är Jack 52 år och hans senaste uppdrag som skådespelare var i amerikanska äventyrskomedin Jumanji: The Next Level från 2019.

Arthur Abbot – Eli Wallach

Eli Wallach 2006 i The Holiday samt på röda mattan 2013.

Eli Wallach var 91 år gammal när han spelade i The Holiday (!). Med en gedigen karriär som skådespelare i över sex decennier med över 90 filmatiseringar. För sin medverkan i The Holiday nominerades han med en Golden Globe vilket inte var första gången för Eli Wallach.

År 2011 belönades han med en heders-Oscar för sin långa karriär inom filmbranschen. Men The Holiday blev inte hans sista film, nej han gjorde ytterligare fem filmer, var på den sista The Train hade premiär 2015 efter Elis död. Den 24 juni 2014 avled Eli vid 98 års ålder.

Foto: TT

Annons