Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Skådespelare som tackat nej till ikoniska roller – och sedan ångrat sig

21 mar, 2022 
AvEmma Castman
Skådespelare som ångrar att de tackat nej till filmroller
Emily Blunt i Iron Man 2 och Josh Hartnett i Batman Begins. Ja, så hade det kunnat se ut om skådespelarna som först var tilltänkta till rollerna inte hade tackat nej. Här är sju skådisar som ångrar att de inte sa ja till ikoniska filmjobb.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vissa filmroller etsar sig fast i minnet, mycket på grund av skådespelarna som spelat dem. Men hur självklart det än känns med Reese Witherspoon i Legally Blonde så var det faktiskt inte hon som var den tilltänkta skådespelaren från början. Nej, Reese fick rollen för att Christina Applegate först tackade nej.

TV: Skådespelare som tackat nej till ikoniska roller – och sedan ångrat sigBrand logo
TV: Skådespelare som tackat nej till ikoniska roller – och sedan ångrat sig

Nedan listar vi exempel på skådisar som ångrar att de valt bort ikoniska filmroller som hade kunnat bli deras stora genombrott.

Halle Berry

Halle Berry

Halle Berry tackade nej till rollen som Annie i actionthrillern Speed, och i efterhand har hon sagt att det är ett beslut hon ångrar. "Jag erbjöds Speed före Sandra Bullock. Och dumt nog tackade jag nej.", sa Halle till Entertainment Tonight. Anledningen till att Halle inte tackade ja ska ha varit för att manuset inte föll henne i smaken.

Annons

Emily Blunt

Emily Blunt

Emily Blunt var tvungen att tacka nej till rollen som Black Widow i Iron Man 2 på grund av schemaläggningskonflikter med ett annat projekt. Till MTV News har hon i efterhand sagt att hon är besviken på att det inte gick att hitta en lösning som möjliggjorde för henne att arbeta med filmerna parallellt:

"Det är synd att de inte kunde samarbeta bättre. Det blev bara komplicerat. "

Rollen gick i stället till Scarlett Johansson.

Josh Hartnett

Josh Hartnett

När Josh Hartnett erbjöds huvudrollen i Batman Begins tackade han nej. Josh kände nämligen inte att det var för honom, och var rädd för att fastna i ett fack som skådespelare. I efterhand har han sagt att det är beslut han ångrar. Rollen gick i stället till Christian Bale.

Annons

Madonna

Madonna

Faktum är att Madonna erbjöds en roll i The Matrix – och tackade nej. I en intervju med Jimmy Fallon har hon berättat om beslutet, och sagt att det är det enda hon eventuellt ångrar i sitt liv:

"Kan du förstå det? Det är liksom en av de bästa filmerna som någonsin gjorts. En liten del av mig ångrar det ögonblicket i mitt liv."

Christina Applegate

Christina Applegate

Christina Applegate säger att det var ett dumt drag från hennes sida att tacka nej till rollen som Elle Woods i Legally Blonde. Till ETOnline har hon sagt att en av anledningarna till att hon tackade nej var för att hon inte ville fastna i att endast spela den typen av roller.

Annons

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio spelade nästan huvudrollen i Boogie Nights men det slutade med att han valde Titanic i stället. Till GQ har han sagt att han önskar att han fått möjligheten att spela i båda filmerna: "Jag tycker att filmerna är fantastiska och önskar att jag hade kunnat få medverka i båda."

Rollen som Dirk Diggler i Boogie Nights gick i stället till Mark Wahlberg.

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer tackade nej till rollen som Clarice Starling i När lammen tystnar. Till The New Yorker har hon sagt att det berodde på att hon inte gillade filmens slut. "Det fanns sådan ondska i den filmen och jag var obekväm med slutet. Jag ville inte låta världen få ta del av det."

Annons

Rollen gick i stället till Jodie Foster som vann en Oscar för sin insats.

Artikelinspiration: Buzzfeed

Se också: 10 kändispar som fortsatt jobba med varandra trots att de gjort slutBrand logo
Se också: 10 kändispar som fortsatt jobba med varandra trots att de gjort slut

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons