Stjärnor som spelade mot varandra – och blev bästa vänner

Att hitta vänner på jobbet är inte ovanligt, inte heller bland skådisar! Vi älskar att se vänskap blomstra off-scren, här är några av våra favoritskådisar som hittat varandra under inspelning.
01 februari, 2022
TV: Här är skådespelarna som vägrar att jobba ihop
1:25

Efter reklamen: TV: Här är skådespelarna som vägrar att jobba ihop

(1:25)

Slå på ljud

Zendaya och Hunter Schafer

Zendaya och Hunter Schafer möttes för första gången vid inspelningen av Euphoria, där de spelar Rue och Jules som först blir bästa vänner och sen ett par. Zendaya har berättat hur hon tog rollen som en storasyster till Hunter, som var yngre än Zendaya och inte lika erfaren. Båda har pratat om hur nära de blivit under inspelningarna, och hur de emotionellt krävande scenerna tvingat dem att öppna upp sig för, och lita på varandra.

"Jag känner mig så tacksam att ha kommit ut ur den här erfarenheten med en ny bästa vän", har Hunter sagt till New York Times.

Zendaya och Timothée Chalamet

Zendaya verkar få vänner var hon än går (vi hade inte direkt tackat nej till att vara hennes kompis!) och när hon spelade in storfilmen Dune tillsammans med Timothée Chalamet sa hon att hon direkt visste att de skulle bli bra vänner.

Både Zendaya och Timothée har växt upp framför kameran, så man kan tänka sig att de har mycket gemensamt. I en intervju med Entertainment Weekly sa Zendaya att de kom väldigt nära varandra under inspelningen av Dune, och att de kommer vara vänner för livet.

Jennifer Aniston och Courteney Cox

Jennifer Aniston och Courteney Cox möttes på inspelningen av serien Friends, och som Rachel och Monica bildar de vårt absoluta favorit-bästis-par. De har själva sagt att deras vänskap påminner om deras karaktärers vänskap, det ryktas till och med att Jennifer ska vara brudtärna när Courteney gifter sig med pojkvännen Johnny McDaid.

Courteney har också avslöjat att hon, Jennifer och Lisa Kudrow (som spelar Phoebe i Friends) har en gruppchatt! Lägg till oss tack!

Hilarie Burton och Sophia Bush

Hilarie Burton och Sophia Bush lärde känna varandra när de spelade Peyton and Brooke i hit-serien One Tree Hill i början av 00-talet. De fyller år med bara 7 dagars mellanrum, och har pratat om hur de delade många upplevelser, och hur de blev vuxna tillsammans samtidigt som de behövde lära sig hantera att bli stjärnor över en natt.

Deras vänskap har dock inte alltid varit självklar, då många försökte göra dem till rivaler och ställa dem mot varandra under One Tree Hill-tiden.

"Jag har alltid tyckt att Peyton och Brookes vänskap var den stora kärlekshistorian i serien. Kärlekshistorierna med alla killarna var roliga och viktiga, men jag och Sophia fick slåss för får vår egen vänskap", har Hilarie berättat i podcast.

Chris Evans och Scarlett Johansson

Chris Evans och Scarlett Johansson träffades när de spelade in filmen The Perfect Score 2004, vilket innebär att de snart firar 20 år(!) av vänskap. Sedan dess har gjort åtta filmer tillsammans, varav sex stycken i Avengers-serien där Scarlett spelar Black Widow och Chris Captain America.

Scarlett har avslöjat att Chris tvekade inför att acceptera rollen när han blev erbjuden Captain America, men då hade hon redan tackat ja till Black Widow och efter lite övertalan bestämde han sig för att ta den. Tur är väl det!

"Jag har varit väldigt nära med Chris länge, vi skrattar så mycket ihop (…) Vi har en otrolig vänskap", har Scarlett sagt om deras relation. Hon förklarar också att hela Avengers-gänget är som en enda stor dysfunktionell familj, med mycket kärlek till varandra.

Kate Winslet och Leonardo Dicaprio

Kate Winslet och Leonardo DiCaprio lärde känna varandra under inspelningen av Titanic, och inte bara blev de hela världens favorit-filmpar, det blev även väldigt goda vänner. Över 25 år senare står deras vänskap sig fortfarande stark, men som för många har de inte haft möjlighet att träffas under pandemin. När de äntligen återförenades efter tre år isär blev det ett känslosamt möte.

"Jag kunde inte sluta gråta", berättade Kate för The Guardian, "som så många vänner världen över har vi saknat varandra på grund av covid. Han är min vän, min väldigt nära vän. Vi är sammanlänkade för livet."

Blake Lively, Amber Tamblyn, Alexis Bledel och America Ferrera

Blake Lively, Amber Tamblyn, Alexis Bledel och America Ferrera
Rights Managed

Systrar i jeans var den ultimata vänskaps-goals-filmen när vi växte upp. Den skildrade fyra vänner som trots att de var totala motsatser höll ihop i vått och torrt. Gulligt nog blev skådisarna som spelade de fyra vännerna goda vänner i verkligheten också, och har följt varandra genom livet och karriären. Idag är de alla upptagna med sina respektive uppdrag och familjer, men försöker göra tid för varandra och stötta varandra i livets olika skeden.

”De är verkligen där för mig som en källa till stöd och råd, och vi tar verkligen hjälp av varandra när det kommer till föräldraskap”, har America Ferrera sagt till US Weekly.

De försöker också få till playdates med sina barn när deras scheman tillåter (kan vi få en remake med jeans-bebisarna?!), och enligt Amber Tamblyn har gruppen ett väldigt starkt och speciellt band.

Sophie Turner och Maisie Williams

Sophie Turner och Maisie Williams spelade systrarna Sansa och Arya i serien Game of Thrones, och trots att deras karaktärer inte alltid kom överens i serien är de i verkligheten riktigt goda vänner. Sophie var 13 och Maisie var 12 när de fick rollerna i hitserien, och de växte praktiskt taget upp tillsammans framför kameran.

Sophie har i en intervju med Dr Phil sagt att Maisie blev hennes bästa vän under inspelningarna, och att Maisie var den enda hon kunde dela det hon gick igenom med. Under en period ska deras vänskap till och med varit så nära att den blev destruktiv, då de inte umgicks med någon annan, isolerade sig och blev väldigt beroende av varandra. Men när de växte upp och Game of Thrones tog slut hittade de sig själva och landade i en stabil och trygg vänskap.

E! Entertainment/XPOSUREPHOTOS.C

De har till och med skaffat matchande tatueringar för att hylla sin vänskap, båda har tatuerat in "07.08.09", vilket är datumet de fick reda på att de fått rollerna som Sansa och Arya, vilket skulle komma att förändra deras liv för alltid.

När Sophie och Joe Turner hade sitt (första!) bröllop i södra Frankrike 2019 stod Maisie som brudtärna, ett hedersuppdrag som visar på hur nära de faktiskt är!

Shailene Woodley och Miles Teller

Shailene Woods och Miles Teller träffades 2012 när de spelade in The Spectacular Now tillsammans. Sedan dess har de också gjort de tre Divergent-filmerna ihop, och de hoppas på att det blir många fler!

"Jag skulle älska om vi blev ett känt filmpar, som Kate Winslet och Leonardo DiCaprio", har Shailene sagt till W Magazine.

Shailene och Miles har till och med semestrat på Hawaii ihop tillsammans med sina respektive!

Alexandra Park och Tom Austen

Alexandra Park och Tom Austen träffades under inspelningen av The Royals och kom snabbt varandra väldigt nära. I serien spelar de ett kärlekspar med sprakande kemi, något som fått fans att spekulera i (och hoppas på..) att de skulle vara mer än vänner i verkligheten.

Men deras vänskap verkar vara just det, bara vänskap. Och det är inte så bara! I sociala medier kan man se att de gärna umgås och hittar på roliga saker ihop.

Michelle Dockery och Laura Carmichael

I Downton Abbey spelar Michelle Dockery och Laura Carmichael systrarna Mary och Edith som sällan drar jämt. Men i verkligheten är de goda vänner, och Michelle har avslöjat att de fann varandra direkt och har utvecklat en vänskap som påminner om ett systerskap.

"På ett sätt har vi växt upp ihop", berättar Michelle.

Hon avslöjar också att hon och Laura föredragit avsnitten där systrarna de spelar varit ovänner – för det är roligare att spela! Deras vänskap ska ha fortsatt blomstra även efter att Downton Abbey slutade och enligt Michelle håller de kontakten genom både tjejmiddagar och Whatsapp-chattar.

Se också: De spelar kompisar på film – och är bästisar även privat
1:21

Efter reklamen: Se också: De spelar kompisar på film – och är bästisar även privat

(1:21)

Slå på ljud

Foto: TT