5 kändisar som ångrar sina nakenscener

Kändisar som ångrar nakenscener

Emilia Clarke, Natalie Portman och Taylor Lautner är tre exempel på kändisar som ångrar att de varit nakna på film. Spana in ytterligare exempel på skådisar här!
08 juni, 2022
VIDEO: Skådespelare som tackat nej till ikoniska roller – och sedan ångrat sig
1:21

Efter reklamen: VIDEO: Skådespelare som tackat nej till ikoniska roller – och sedan ångrat sig

(1:21)

Slå på ljud

Vissa skådespelare är för nakenscener, andra emot. Sarah Jessica Parker har till exempel en klausul i sina kontrakt som strikt förbjuder nakenhet på film, medan Mandy Moore och Rebel Wilson har som policy att det i fall där det krävs nakenscener ska användas en så kallad body double.

Det finns också skådisar som varit öppna för att göra nakenscener, men sedan ångrat sig. Här listar vi fem sådana exempel!

Emilia Clarke

EMILIA CLARKE
HBO / Album

I Game of Thrones var Emilia Clarkes karaktär Daenerys ofta naken. I senare intervjuer har hon sagt att hon tänkte att det var en del av jobbet och att hon inte hade något att säga till om, men ju mer erfarenhet hon fick desto mer kände hon att det inte kändes helt rätt. Det ledde till att hon till slut vågade be om body double när nakenscenerna skulle spelas in.

Natalie Portman

NATALIE PORTMAN
American Empiracal/Kobal/REX

I en intervju med MTV i mars 2008 pratade Natalie Portman om nakenscenerna hon gjorde i både Hotel Chevalier och Goya’s Ghosts och beskrev det som ”väldigt dumt”. Natalie betonade dock att hon inte ångrar själva scenerna, men tycker att det är jobbigt materialet har använts i andra sammanhang.

”Det är tänkt att vara dramatiska scener och delar av en berättelse. Det gör mig verkligen arg att de används i andra forum. Det är oundvikligt och jag borde ha känt till vad som kan hända, men ändå...”

Emily Blunt

EMILY BLUNT
Moviestore/REX

Emily Blunt var naken i filmen My Summer of Love från 2004. I senare intervjuer har hon dock sagt att hon inte är sugen på att göra något liknade igen. Hon poängterar att det inte beror på något moraliskt, utan att det handlar om att hon oftast inte ser syftet med nakenhet på film.

”Jag ser oftast inte nakenhet som något nödvändigt eller något som tillför något till filmerna. Att spela en våldsam eller rasistisk karaktär skulle också vara svårt för mig”.

Jamie Dornan

JAMIE DORNAN
Chuck Zlotnick/Focus/Universal/Kobal/REX

“En del av mig kan fortfarande inte förstå att jag var med i de här filmerna”, sa Jamie Dornan i en intervju med The Sun och syftade på sin roll som Christian Grey i Fifty Shades of Grey-serien.

För trots att han är naken under stora delar av den hyllade serien kände han sig aldrig bekväm med det. Inför den tredje filmen ska Jamie till och med ha bett filmens skapare att inte fokusera lika mycket på det nakna, utan bara göra det när det är viktigt för historien.

Taylor Lautner

Taylor Lautner var inte helt naken i The Twilight Saga: New Moon från 2009 men tog av sig tröjan. Efter inspelningen har han sagt att det inte var helt bekvämt och att han helst undviker att göra något liknande igen.

”Min motivation var filmen och fansen, men jag vill inte bli känd som bara en kropp. Om jag fick välja skulle jag aldrig ta av mig tröjan igen i en film, även om jag antar att det inte är särskilt realistiskt. Men jag kommer absolut inte att be om att få göra det”.

Artikelinspiration: Life & Style

Foto: TT

SE OCKSÅ: Se Stranger Things-skådisarnas bästa looks på röda mattan
0:59

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Se Stranger Things-skådisarnas bästa looks på röda mattan

(0:59)

Slå på ljud