Sanas säsong blir den sista – här är Skam-författarens farväl till fansen

Sanas säsong blir den sista – här är Skam-författarens farväl till fansen

Fredag innebär blandade känslor för alla Skam-fans. Sana blir huvudperson i säsong fyra som så många hoppats – men säsongen blir den sista.
07 april, 2017

Se trailern till Skam säsong 4

Julie Andem är kvinnan bakom den norska succéserien ”Skam”, som i dag släppte trailern för säsong fyra. Det blir, precis som många fans hoppats och gissat, Sanas säsong. Men glädjenyheten kom även med sorg – säsongen blir den sista. På sin Instagram har Julie Andem nu publicerat ett öppet brev till alla Skam-fans som tar emot trailern och den nya säsongen med blandade känslor.

LÄS OCKSÅ:SÅ SMINKAR DU DIG SOM NOORA I SKAM

Hon skriver om hur hon och alla i produktionen aldrig kunde ana att serien skulle bli så stor, även om de skojade om det på en av de allra första inspelningarna när de bara var några få som spelade in på Nissens skolgård. Hon fortsätter med att berätta att seriens succé varit overklig och fantastiskt rolig att få uppleva, men att det nu är rätt tidpunkt för att avsluta serien.

LÄS OCKSÅ: STOR DRAMATIK I TRAILERN TILL SKAM SÄSONG 4

”Nu har vi bestämt att det inte blir mer Skam till hösten. Och även om jag vet att en del kanske blir upprörda och ledsna där ute, så är jag helt säker på att det är rätt beslut. Bli inte ledsna, kära Skam-fans – coolaste fanbasen på jorden! Varje dag har jag blivit rörd av er. Hur ni följer med och försvarar Skam. Hur ni letar efter ledtrådar, tolkar och analyserar. Ni skulle bara veta hur mycket jag vrider min hjärna för att överraska er. Jag blir rörd av allt ni delar och hur ni stöttar varandra. Ofta får jag frågor om vad som har gjort mest intryck på mig under produktionen av Skam. Ni har gjort mest intryck på mig. Kommentarsfältet under scenen ”Vaert litt spess i det siste” får mig fortfarande att *cries in Norwegian*. Ett uppriktigt och innerligt tusen tack till alla er. Jag kommer att sakna er när Skam är över.”

Hon avslutar dock med ytterligare en ledtråd om den kommande säsongen och skriver:

”Men först. Är ni redo för Sana eller? Cus shits bout to go down yo”.

Läs hela brevet på norska och engelska här: