Silvana Imam förklarar krig mot nonsens i ny utställning

Silvana Imam förklarar krig mot nonsens i ny utställning

Ifrågasätt aktuella händelser i din vardag och träffa Silvana själv för ett "Warrior Workout"-pass!
26 augusti, 2017

Rapparen Silvana Imam, 30, är just nu aktuell med en utställning på Scenkonstmuseet i Stockholm, ett samhällskritiskt projekt som ska hylla samtidens ”nonsense warriors”.

Nonsense Warrior är ett samarbete med Hanna Kich, (grundaren till den antirasistiska plattformen This is Sweden) och Make Equals initiativ under hasthtagen #ochjagprotesterade. Utställningen pågår september ut och kommer under denna period ständigt att förändras, förklarar Silvana Imam i ett pressmeddelande.

– Under mina tre år som artist har det varit viktigt för mig att skriva och verka utifrån samtiden, allt som skaver och allt jag älskar. Galleriet kommer att fortsätta ifrågasätta aktuella händelser; både de som blir rubriker och de som faller under medias radar, säger hon. 

Läs också: Snart har dokumentären om Silvana Imam premiär – se trailern här

Med konstverken vill man ”dissekera det nonsens som våra sinnen utsätts för”:

– Scenkonsten står i direkt relation till samtiden och samhällsutvecklingen. I en värld där det är svårt att veta om det är Donald Trump eller Kung Ubu som är fiktion, där gränsmurar växer och personer attackeras för sin sexualitet, hudfärg och religion, så är vi på Scenkonstmuseet mycket glada att ge plats åt Silvana Imam och ‘Nonsense Warrior’, berättar Daniel Wetterskog, museichef.

Besöker du Scenkonstmuseet på en torsdag har du chans att träffa Silvana Imam själv. Varje torsdag ska artisten nämligen leda två Warrior Workout-pass i galleriet.

Läs också: Projekt synar hur skevt kvinnor avbildas i konsten: Vi vill ge mikrofonen till starka kvinnoröster

Foto: Pierre Björk