Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Silvana Imam förklarar krig mot nonsens i ny utställning

26 aug, 2017 
AvAnaïs González Cruz
Ifrågasätt aktuella händelser i din vardag och träffa Silvana själv för ett "Warrior Workout"-pass!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rapparen Silvana Imam, 30, är just nu aktuell med en utställning på Scenkonstmuseet i Stockholm, ett samhällskritiskt projekt som ska hylla samtidens ”nonsense warriors”.

Nonsense Warrior är ett samarbete med Hanna Kich, (grundaren till den antirasistiska plattformen This is Sweden) och Make Equals initiativ under hasthtagen #ochjagprotesterade. Utställningen pågår september ut och kommer under denna period ständigt att förändras, förklarar Silvana Imam i ett pressmeddelande.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Under mina tre år som artist har det varit viktigt för mig att skriva och verka utifrån samtiden, allt som skaver och allt jag älskar. Galleriet kommer att fortsätta ifrågasätta aktuella händelser; både de som blir rubriker och de som faller under medias radar, säger hon. 

Läs också: Snart har dokumentären om Silvana Imam premiär – se trailern här

Med konstverken vill man ”dissekera det nonsens som våra sinnen utsätts för”:

– Scenkonsten står i direkt relation till samtiden och samhällsutvecklingen. I en värld där det är svårt att veta om det är Donald Trump eller Kung Ubu som är fiktion, där gränsmurar växer och personer attackeras för sin sexualitet, hudfärg och religion, så är vi på Scenkonstmuseet mycket glada att ge plats åt Silvana Imam och ‘Nonsense Warrior’, berättar Daniel Wetterskog, museichef.

Besöker du Scenkonstmuseet på en torsdag har du chans att träffa Silvana Imam själv. Varje torsdag ska artisten nämligen leda två Warrior Workout-pass i galleriet.

Läs också: Projekt synar hur skevt kvinnor avbildas i konsten: Vi vill ge mikrofonen till starka kvinnoröster

Foto: Pierre Björk 

Annons