Siblings or dating? Här är instagramkontot där du ska gissa om folk är ihop

Siblings or dating instagramkonto

Syskonpar eller kärlekspar? Instagramkontot Siblings or dating går ut på att du som följare ska gissa rätt. Och det är mycket svårare än det verkar!
21 juni, 2021
TV: Så blir du bättre på att dejta – och hitta kärleken
1:16

Efter reklamen: TV: Så blir du bättre på att dejta – och hitta kärleken

(1:16)

Slå på ljud

För ett par månader sedan snubblade jag över instagramkontot Siblings or dating. Då hade kontot redan omkring 400 000 följare. Och jag kan meddela att det har ökat stadigt!

I skrivande stund har Instagramkontot 1,2 MILJONER följare. Och jag känner nu att det är min plikt att rapportera om det här som i princip blivit ett fenomen – i alla fall i USA.

Vad handlar Siblings or dating på Instagram om?

Viss information går ju absolut att utläsa via kontots namn: @Siblingsordating. Hela instagramkontot går ut på att du får se bilder på två personer tillsammans och därefter ska lista ut om de är syskon eller ett kärlekspar. För att få reda på vad andra tror behöver du själv delta i omröstningarna på kontots story.

Gissningsleken kan låta lätt. Men låt mig meddela att det är jättesvårt! Och jag är inte ensam. Kontot brukar dagligen dela med sig av följarnas DM:s som ofta låter typ såhär "ni har förstört min hjärna!”, ”hur är detta möjligt?" och "ni får mig att hyperventilera”.

Hur funkar Siblings or dating?

Jag ska inte skriva ett långt stycke om vad som definierar att en story på Instagram känns kul. Däremot tycker jag mig kunna konstatera att @Siblingsordating gör många rätt. De lägger inte bara upp bilder på personer i flödet och i storyn hur som helst. De zoomar istället ofta in på "ledtrådar” som handplaceringar, ögonfärg eller hårfärg. Spoiler: Dessa ledtrådar är ofta mer förvirrande än informativa.

Dricklek har skapats från Siblings or dating

Det hela stannar inte vid att följarna får gissa följt av att rätt svar meddelas löpande under dagarna. Kontot har utvecklats till ett slags community där människor har gjort gissningsleken till ett drickspel. Inskickade filmer visar följare som dragit upp kontot på storskärm och gemensamt försöker lista ut om folk är syskon eller par. Varje gång man gissar fel får man ta en klunk av sin dryck.

Dessutom fungerar Instagramkontot som en dejtingförmedling då och då. De gånger ett syskonpar som är singlar dyker upp och folk blir som tokiga i DM:s ser kontoinnehavarna till att stämma av med syskonen i fråga om de vill bli taggade. Det är ofta okej och jag kan bara gissa hur många av de 1,2 miljoner följarna som slidear in i deras DM:s...

Hela konceptet har nu gått så långt att Siblings or dating har gjort sin egen merch. Vi alla vet ju att det numera är definitionen av framgång.

Såhär ser bilderna på Siblingsordating ut

Ni trodde väl inte att jag skulle skriva allt det här utan att visa er bilder? Självklart inte! Låt oss dyka ner i en kavalkad av syskon och par! Hur många rätt får ni av 10 stycken? Jag fick tyvärr bara 4!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.