Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Tips på serier som påminner om Squid Game

12 okt, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
På jakt efter en serie som påminner om Squid Game? Då har du definitivt hittat rätt! Här listar vi sju tips på serier som påminner om den sydkoreanska spänningsthrillern.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Därför snackar alla om Squid game – här är allt du vill vetaBrand logo
TV: Därför snackar alla om Squid game – här är allt du vill veta

Sedan Squid Game hade premiär i mitten av september har succén varit ett faktum. På kort tid blev serien en av Netflix mest sedda någonsin, och runt om i hela världen diskuteras den sydkoreanska framgångsthrillern flitigt.

Frågan är vad man tittar efter att ha plöjt igenom seriens första nio avsnitt? Nedan listar vi sju tips på liknande serier, perfekta att streama i väntan på säsong två:

Sweet Home

Land: Sydkorea

Handling: Fantasy- och skräckserie från 2020, som handlar om hur en plågad tonåring och hans grannar kämpar för att behålla sin mänsklighet – samtidigt som människor i deras närhet förvandlas till minst sagt skräckinjagande monster.

Annons

Finns att streama på: Netflix

3%

Land: Brasilien

Handling: Drama- och thrillerserie från 2016, som handlar om överbefolkade slumområdena där man endast har en chans att bli en del av de 3 % som räddas undan misären.

Finns att streama på: Netflix

Reality Z

Land: Brasilien

Handling: Fantasy- och sci-fiserie från 2020, där handlingen kretsar kring ett gäng deltagare som under en zombieinvasion gömmer sig i en realityserie i en tv-studio. Väl där tvingas de hantera mer än bara köttätande zombier.

Finns att streama på: Netflix

Alice in Borderland

Land: Japan

Handling: Sci-fi- och thrillerserie från 2020, som kretsar kring en vilsen gamer och hans två kompisar. Plötsligt hamnar de i ett parallellt Tokyo där de tvingas delta i sadistiska tävlingar för att ha en chans att överleva.

Finns att streama på: Netflix

Kingdom

Land: Sydkorea

Handling: Action- och dramaserie från 2019, där handlingen kretsar kring en kronprins som plötsligt blivit sitt lands enda hopp. Det går nämligen rykten om den sjuke kungen, samtidigt som det sprider sig en mystisk sjukdom i kungariket.

Annons

Finns att streama på: Netflix

Extracurricular

Land: Sydkorea

Handling: Kriminal- och dramaserie från 2020, som handlar om en mönsterelev med koppling till tung brottslighet som plötsligt får sitt liv vänt upp och ner. Anledningen? En klasskompis börjar intressera sig för hans hemlighet.

Finns att streama på: Netflix

Black Mirror

Land: Storbritannien

Handling: Fantasy- och sci-fiserie från 2011, som utspelar sig i en högteknologisk och snar framtid där människans främsta framsteg och mörkaste instinkter ligger väldigt nära varandra.

Finns att streama på: Netflix

Foto: Netflix

TV: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsinBrand logo
TV: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons