Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Serena Williams avslutar sin tenniskarriär

10 aug, 2022 
AvMichaela Mastad
Serena Williams
Tennisspelaren Serena Williams, som är ett av sportens största och mest respekterade namn, har meddelat att det är dags för henne att gå i pension.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det var i en känslosam artikel i Vogue som Serena Williams meddelade det dystra beskedet att det är dags för henne att gå i pension. Anledningen till avskedet meddelar hon är pågrund av den punkt hon befinner sig vid i sitt liv och balansgången hon går varje dag – att försöka vara den världsberömda tennisspelaren och samtidigt parera familjelivet och rollen som mamma.

VIDEO: Se 6 speciella händelser ur Serena Williams livBrand logo
VIDEO: Se 6 speciella händelser ur Serena Williams liv

”Jag hatar att jag måste vara vid det här vägskälet. Jag säger hela tiden till mig själv att jag önskar att det här kunde vara lätt för mig, men det är det inte. Jag vill inte att det ska vara över, men samtidigt det är dags att jag är redo för nästa del i livet”, berättar Serena Williams.

Annons
Serena Williams

”Aldrig gillat ordet pension”

Idrottsstjärnan har en lång och ikonisk karriär bakom sig. Hon har tillbringat mer än två decennier i toppen av tennisvärlden, bland annat vunnit sin första stora singeltitel vid US Open 1999 och vunnit fyra olympiska guldmedaljer – men det är bara några av hennes vinster och utmärkelser.

”Jag har aldrig gillat ordet pension. Det känns inte som ett modernt ord för mig. Jag har tänkt på det här som en övergång, men jag vill vara lyhörd för hur jag använder det ordet, vilket betyder något väldigt specifikt och viktigt för en gemenskap av människor”, skriver tennisstjärnan i Vogue.

Annons

DÄRFÖR Går SERENA WILLIAMS i pension

Serena Williams har inte bara gjort avtryck i sportvärlden med sitt talangfulla tennisspelande. Genom åren har hon också kämpat för lika lön och mångfald inom sporten, hon har hjälpt till att forma tennisen till vad den är idag och skapat fler möjligheter för kvinnor att utöva sport.

”Kanske är det bästa ordet för att beskriva vad jag håller på med är evolution. Jag är här för att berätta att jag har utvecklas från tennisen, mot andra saker som är viktiga för mig. För några år sedan startade jag Serena Ventures, ett riskkapitalföretag. Strax efter det bildade jag familj. Jag vill utöka den familjen”, skriver Williams.

Foto: TT

SE OCKSÅ: 5 av de största stjärnorna i damlandslaget inom svensk fotbollBrand logo
SE OCKSÅ: 5 av de största stjärnorna i damlandslaget inom svensk fotboll
Annons