Selena Gomez viktiga ord om sin depression

Hon är en förebild för en hel generation världen över. Nu fortsätter den unga stjärnan prata öppet om sin psykiska ohälsa.
15 februari, 2018

Selena Gomez har länge varit öppen med sina hälsoproblem. Förutom att hon lider av sjukdomen Lupus, en autoimmun reumatisk sjukdom som skadar kroppens organ, har stjärnan också lidit av ångest och depressioner. I en intervju med Harper’s Bazaar berättar Gomez om sin psykiska ohälsa –och att hon tror att hon aldrig kommer bli fri från den.

Selena Gomez öppnar upp sig

– Jag tror att det är en kamp jag kommer få utkämpa resten av mitt liv, och jag är okej med det, för jag vet att jag sätter mig själv först och väljer mig själv framför allt annat. Jag börjar mitt nya år med den tanken, säger Selena Gomez i intervjun.

Selena skäms inte över sin nedstämdhet utan väljer att istället belysa detta vanliga problem genom sitt kändisskap.

– Jag har haft mycket svårigheter med depression och ångest och jag har pratat högt om det. Men jag tror inte att det är något jag någonsin kommer besegra. Det kommer inte komma en dag där jag säger ”Här står jag i en partyklänning och har vunnit!”, säger Selena Gomez.

Selena Gomez är en förebild för en hel generation och har länge haft det största kontot på Instagram. Men hennes relation till plattformen är ganska komplicerad, vilket är en av anledningarna till att hon börjat prata mer om psykisk ohälsa och sina sjukdomar.

– Det oroar mig att folk i min ålder sätter så mycket värde på sociala medier. Det är en fantastisk plattform, men det finns också många sätt på vilken den ger unga personer, mig själv inkluderat, en falsk bild av vad som är viktigt. Så ja, det är en komplex relation. Förmodligen en av mina svåraste relationer, säger Selena Gomez.

Källa: Veckorevyn

Läs mer:

Hon sjukanmälde sig för mental ohälsa – och twittrade chefens svar

Psykisk ohälsa ökar – så mår vi i Sverige i dag

Deprimerad eller ledsen? Lär dig förstå den viktiga skillnaden

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: