Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Seinabo Sey om nya musiken: ”Jag har nog aldrig varit så glad"

04 jun, 2021 
AvLouise Berglund
Seinabo Sey släpper ny musik
En fantasivärld där allt är lugnt och okej. Så beskriver Seinabo Sey sin nya musik. Nu är EP:n här och för att fira det har hon intervjuats av sin syster, ELLE-profilen Amie Bramme Sey. Se den exklusiva intervjun här.
Annons
7 snabba frågor med Seinabo SeyBrand logo
7 snabba frågor med Seinabo Sey

Sweet life. Så heter Seinabo Seys nya EP som innehåller fyra låtar och passande nog släpps just den 4 juni.

För att fira släppet har Seinabo Sey intervjuats av sin syster, journalisten, poddaren och ELLE-profilen Amie Bramme Sey. I ett intimt samtal i ett lavendelfärgat rum med mjuka fåtöljer berättar hon om den nya musiken där utgångspunkten i skapandet till stor del har handlat om att ha kul. ELLE har fått ta del av videon för en exklusiv smygpremiär.

Seinabo Sey har skrivit fram en fantasivärld

Senaste studioalbumet I'm a dream kom 2018. Och senaste singeln Shores (med Vargas & Lagola) året efter. I samtalet mellan systrarna konstaterar Amie att Seinabo kommit från bombastiska låtar, som Hard time. Hon svarar med ett skratt att det nu är dags för lättsamhetens tid.

Seinaby Sey och Amie Bramme Sey
Seynabo Sey och Amie Bramme Sey under inspelningen av intervjun.

– Jag har nog aldrig varit så glad. Jag har nog aldrig känt mig så mycket som mig själv och det är väl för att jag är lite äldre. Jag har liksom landat i att det är lika bra att göra som man vill göra, säger Seinabo i samtalet.

Hon berättar också om processen, att göra musik under pandemitider. Sweet life är skapat på Gotland ihop med vänner och kreatörer som bodde tillsammans i ett stort hus.

– Jag har velat skriva fram någon fantasivärld där allting är lugnt och okej. För att det har varit för mycket att sitta hemma och kolla på nyheterna och ha varit ett tufft år mentalt. Så jag har försökt förstärka allt kul. Och se till att ha roligt i studion.

Se hela samtalet mellan systrarna Seinabo Sey och Amie Bramme Sey här:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons