Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Se trailerna för nya Scorsese-filmen Silence – med Adam Driver i en av rollerna

24 nov, 2016 
AvSofia Börjesson
Tre katoliker som är i Japan för att sprida Guds ord får det allt annat än enkelt i denna filmatisering av Shusaku Endos roman Tystnaden.
Annons

Martin Scorsese har gett oss alltifrån den kultförklarade musikdokumentär The Last Waltz till den Oscars-vinnande storfilmen The Departed. Men oftast riktar han in sig på italiensk-amerikanska teman som inte sällan berör han ämnet katolicism. Inte så konstigt egentligen med tanke på att han själv var nära på att bli katolsk präst innan filmkarriären drog igång.

Filmen Silence passar därför Scorsese som handen i handsken. Det är en filmatisering av Shusaku Endos bok med samma namn som kom ut 1966 och som handlar om två missionärer som åker till Japan under 1600-talet för att sprida Guds ord, och för att leta efter deras försvunne mentor. Men resan visar sig bli våldsamt farlig för jesuiterna.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

I rollerna får vi bland annat se Liam Neeson, Adam Driver och Andrew Garlfield. Filmen kommer upp på de amerikanska biodukarna den 23 december, men när vi får ta del av den i Sverige är ännu oklart.

Se trailern här:

Källa: Esquire, Vice

LÄS OCKSÅ:

Annons