Se trailerna för nya Scorsese-filmen Silence – med Adam Driver i en av rollerna

Se trailerna för nya Scorsese-filmen Silence – med Adam Driver i en av rollerna

Tre katoliker som är i Japan för att sprida Guds ord får det allt annat än enkelt i denna filmatisering av Shusaku Endos roman Tystnaden.
24 november, 2016

Martin Scorsese har gett oss alltifrån den kultförklarade musikdokumentär The Last Waltz till den Oscars-vinnande storfilmen The Departed. Men oftast riktar han in sig på italiensk-amerikanska teman som inte sällan berör han ämnet katolicism. Inte så konstigt egentligen med tanke på att han själv var nära på att bli katolsk präst innan filmkarriären drog igång.

Filmen Silence passar därför Scorsese som handen i handsken. Det är en filmatisering av Shusaku Endos bok med samma namn som kom ut 1966 och som handlar om två missionärer som åker till Japan under 1600-talet för att sprida Guds ord, och för att leta efter deras försvunne mentor. Men resan visar sig bli våldsamt farlig för jesuiterna.

I rollerna får vi bland annat se Liam Neeson, Adam Driver och Andrew Garlfield. Filmen kommer upp på de amerikanska biodukarna den 23 december, men när vi får ta del av den i Sverige är ännu oklart.

Se trailern här:

Källa: Esquire, Vice

LÄS OCKSÅ:

Cigaretter, slagsmål och identitetskris – se trailern om unge Barack Obamas liv

Natalie portman väntas få en Oscar för rollen i filmen Jackie – se trailern här

Första trailern till Homeland säsong 6 har kommit – se den här!