Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Se trailern till årets julkalender: "Storm på Lugna gatan"

01 nov, 2018 
AvSofia Börjesson
Julkalendern 2018 med Johan Rheborg och Cecilia Forss med flera.
Nu har äntligen trailern kommit till SVT:s julkalender 2018: "Storm på Lugna gatan". I år får vi följa storstadsfamiljen Storm som flyttar till byn Järnkroken och deltar i den årliga julkampen.
Annons

December knackar på dörren och det betyder givetvis också att årets julkalender närmar sig. I år bjuder SVT på en ”spännande familjekomedi med extra mycket julmys” i och med Storm på Lugna gatan.

I årets julkalender får vi se vi en rad kända ansikten, bland annat Lena Philipsson, Johan Rheborg, Cecilia Forss, Shima Niavarani, Sofia Ledarp och Ulla Skoog.

Storm på Lugna gatan handlar om storstadsfamiljen Storm som flyttar till den slumrande byn Järnkroken, och för att komma in i gemenskapen deltar familjen i den årliga julkampen. SVT utlovar bland annat varulvsgropar, julpyntsstölder och baklängesord, och i trailern får vi även bevittna viss förvirring kring hur man egentligen använder citationstecken.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Skådespelarna som är med i årets julkalender, Storm på Lugna gatan, sitter i en soffa i snön.
Många kända ansikten i årets julkalender ”Storm på Lugna gatan”. Foto: SVT

Föräldrarna i familjen Storm spelas av Cecilia Forss och Henrik Johansson, och barnen spelas av Maja Söderström och Adrian Macéus. Julkalendern har regisserats av Emma Bucht och manusförfattare är Line Åström, Maria Nyberg och Adrian Boberg.

Annons

– Jag har velat göra en julkalender som är spännande, rolig och lite romantisk. Med allt som hör julen till – snö, tomtar, pepparkakor, julgranar och lussebullar. Storm på Lugna gatan handlar om gemenskap och vikten av att samarbete även om vi är olika, säger regissören Emma Bucht.

Förra årets julkalender var rymdäventyret Jakten på tidskristallen, där Rikard Wolff gjorde sin sista filmroll. Julkalendern kritiserades bland annat för att ha innehållit för lite julstämning, och kanske är det just därför som årets julkalender, Storm på Lugna gatan, verkar mer julig än någonsin.

Storm på Lugna gatan har givetvis premiär den första december, och sänds på SVT1 och Barnkanalen klockan 08:45 och 18:45.

Årets julkalender: Storm på Lugna gatan

Annons