Se stjärnornas första auditions här

Se stjärnornas första auditions här

Tro det eller ej, men även Scarlett Johansson, Jessica Biel och Selena Gomez har varit nybörjare en gång i tiden. Spana in några av stjärnornas första auditions här.
22 mars, 2020

För att kamma hem en filmroll krävs det att man imponerar på en casting. Nedan har vi samlat ihop videoklipp på när några av nutidens största skådespelartalanger tar sina första stapplande steg i karriären. Från nybörjare till superstjärnor – känner du igen alla?

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson gjorde filmdebut i Snacka om rackartyg. Kort därefter gick hon även på audition för den amerikanska äventyrsfilmen Jumanji. Dessvärre lyckades hon inte kamma hem rollen, utan den gick i stället till skådespelarkollegan Kirsten Dunst.

Jessica Biel

Även om Jessica Biel gjorde filmdebut redan som 14 åring är det här klippet, som hon delat på sitt Instagramkonto, värt att uppmärksamma. Här testspelar Jessica nämligen för filmen The Texas Chainsaw Massacre – en prestation som ledde till att hon kammade hem en av sina första huvudroller.

Selena Gomez

Selena Gomez gick på flera auditions för Disney Channel innan hon fick sitt stora genombrott i rollen som Alex Russo i Magi på Waverly Place. I det här audition-klippet är Selena Gomez bara elva år gammal.

Daniel Radcliffe

Det var rollen som Harry Potter som gjorde att Daniel Radcliffe slog igenom redan som 12-åring. I det här klippet provfilmar skådespelaren för den första filmen, Harry Potter och de vises sten – och i slutet får vi se honom i karaktärens runda signaturglasögon för första gången.

Miley Cyrus

Disney Channel var starten på Miley Cyrus karriär. I tonåren slog hon nämligen igenom i den amerikanska ungdomsserien Hannah Montana. Det första avsnittet sändes 2006 och serien pågick i fyra säsonger.

Meghan Fox

Megan Fox inledde sin skådespelarkarriär år 2001 med flera mindre tv- och filmroller – men det stora genombrottet fick hon i Transformers år 2007. Där spelar hon Mikaela Banes, en roll som Megan även fick inta i 2009 års uppföljare, Transformers: De besegrades hämnd.

Rachel McAdams

Att skaparna till den hyllade filmen The Notebook inte kunde motstå Rachel McAdams efter den här provspelningen förstår vi. Rollen är verkligen som klippt och skuren för henne. I senare intervjuer har Rachel McAdams till och med sagt att det här var ”den bästa auditionupplevelsen” hon någonsin haft.

Blake Lively

Blake Lively fick sitt genombrott i filmen Systrar i jeans, och ett par år senare kammade hon hem rollen som Serena van der Woodsen i Gossip girl. En hyllad serie som gjort Blake till en av Hollywoods mest älskvärda skådisar.

VIDEO: BLAKE LIVELYS STILRESA PÅ RÖDA MATTAN

Blake Livelys stilresa på röda mattan
Slå på ljud

 

Foto: TT

LÄS MER: 

Här är kändisbarnen som tar över i nöjesvärlden

Kändisarna som börjat sina karriärer i realityserier

Här går kändisarna på röda mattan – för allra första gången