Scarlett Johansson om roliga storyn bakom sonens namn

Colin Jost och Scarlett Johansson

Scarlett Johansson och Colin Jost blev föräldrar till en son 2021. Nu berättar Scarlett om hur de kom fram till sonens ovanliga namn.
27 september, 2022
Video: Colin Jost och Scarlett Johansson - parets kärlekshistoria
1:43

Efter reklamen: Video: Colin Jost och Scarlett Johansson - parets kärlekshistoria

(1:43)

Slå på ljud

Scarlett Johansson har sedan tidigare dottern Rose Dauriac från äktenskapet med ex-maken Romain Dauriac. Men 2020 gifte sig Scarlett Johansson med komikern Colin Jost – och ifjol kom paret första gemensamma barn, Cosmo Jost.

Storyn bakom sonens namn

När Scarlett Johansson gästar The Kelly Clarkson Show berättar hon om hur hon och Jost kommit fram till namnvalet för sonen.

– Vi slängde bara ihop ett gäng bokstäver, svarar Johansson, efter att Clarkson fråga om hur paret landade i det ovanliga namnet.

– Jag tyckte verkligen att det var charmigt och våra vänner tyckte om det.

Precis som dottern Rose är sonen Cosmos namn inspirerat av blommor. Cosmo är det latinska namnet för blomman rosenskära.

– Cosmo är en riktigt söt liten blomma som kommer i olika färger av orange och gult och så. Det var därför min dotter också tyckte om det namnet, berättar Johansson.

Colin Jost och Scarlett Johansson

Colin Jost och Scarlett Johansson.

Namnvalet kritiserades

Medan Johansson, Jost, och alla vännerna tyckte om namnet var däremot Scarlett Johanssons svärmor inte ett stort fan av namnvalet Cosmo.

– Colins mamma hade det lite svårare med det. Hon fortsatte att ge förslag på andra versioner av namnet ett tag. Men han var ju liksom redan här. Han är ute. Det är försent att komma på nya namn nu, berättade Scarlett.

Under sin medverkan i Late Night berättade även Colin Jost om sin mammas missnöje över sitt barnbarns namn.

– Efter tre eller fyra dagar, sa hon så: Cosmo? Är det verkligen helt bestämt nu? Har ni skickat in födelsebeviset?’, sa Jost i Late Night och berättade att hon även gett honom alternativa namnval till sitt barnbarn.

– Min mamma förstod inte riktigt namnet Cosmo, jag tror hon tänkte att det var lite utav ett hippie-namn, berättar Jost.

Det var först efter att hon börjat träffa personer med namnet Cosmo i området där hon bor, som hon till slut accepterade namnet. Det visade sig att en hel del italienare som bor i Staten Island, har släktingar som heter just Cosmo, vilket fick henne att ändra sig berättade Jost i intervjun.

Källa: ET, Foto: TT

Se också: Här är kändisarna som är varandras lookalikes
0:53

Efter reklamen: Se också: Här är kändisarna som är varandras lookalikes

(0:53)

Slå på ljud