Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Sandra Beijers Allt som blir kvar ny serie på SVT

29 maj, 2020 
Av
sandra beijer
ELLE-bloggaren, författaren och skribenten Sandra Beijers ungdomsroman Allt som blir kvar ska dramatiseras av SVT. Här är allt vi vet om projektet.
Annons
De bästa serierna och dokumentärerna på SVT i höstBrand logo
De bästa serierna och dokumentärerna på SVT i höst

Allt som blir kvar från 2016 är Sandra Beijers uppföljare efter debuten Det handlar om dig (2014). Handlingen utspelar sig i ett stekhett Sommarstockholm där karaktären Matildas pojkvän plötsligt gör slut. För att hantera känslorna och tomheten börjar hon och vännen Miron en lek som går ut på att ge varandra utmaningar. ”En lek som tar helt andra vägar än planerat”, beskriver SVT handlingen.

Nu ska leken dramatiseras.

En serie i åtta delar

I en serie om åtta delar kommer berättelsen få nytt liv. Sandra Beijer själv står för tv-manuset som beskrivs som fristående och dialogdrivet, skriver Expressen Nöje i bloggen Spoiler Alert.

”Från boken används romanfigurernas ’mål, drömmar och problem’, men kring dessa skrivs nya ramar”, skriver tv-bloggen.

Bloggen har talat med Petter Bragée, programchef på SVT Malmö som berättar mer varför man valt att jobba med Beijers manus:

– Känslan av att fånga den där tiden i livet när man är helt obunden vid allting. Det händer bara en gång i livet, och den känslan har Sandra Beijer fångat så himla bra. Den där nerviga ”vad-som-helst-kan-hända”, verkligen känslan av att vara ung.

Annons

Då sänds Allt som blir kvar på SVT

Serien ska castas under hösten och inspelningarna är planerade till sommaren 2021. Planerad premiär för Allt som blir kvar är våren 2022 på SVT. 

– De här serierna är jätteviktiga för att visa att SVT också förstår hur det är att vara ung, och det är en viktig del i public service. Känner man att någon fattar hur jag har det, då kan man också lita mer på annat innehåll, säger Petter Bragée till Spoiler Alert.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons