Salma Hayeks dotter har vuxit upp – följer med på röda mattan

salma hayek med dottern

Salma Hayeks enda barn Valentina har blivit tonåring. Så här ser dottern ut när hon gör sin Hollywoodmamma sällskap på röda mattan!
17 januari, 2022

Valentina Pinault föddes 2007 och är enda barnet till filmstjärnan Salma Hayek, 55, och affärsmannen François-Henri Pinault, 59. Redan som liten var hon flitigt plåtad av papparazzi och mingelfotografer då Salma gärna tog med sig dottern så väl på Hollywoods gator som röda mattor.

Nu har Valentina hunnit fylla 14 och poserar vant vid sin mammas sida.

TV: Salma Hayek - 6 saker du vill veta
1:28

Efter reklamen: TV: Salma Hayek - 6 saker du vill veta

(1:28)

Valentina Pinault poserar vant

Mamma Salma är av mexikanskt samt libanesisk-armeniskt påbrå. Hon började sin karriär med roller i spansktalande filmer. På mitten av 90-talet fick Salma internationellt genombrott med filmen Desperado där hon spelade mot Antonio Banderas. Därefter följde succéer som skräckisen From Dust til Dawn (1996), romcomen Fools Rush In (1997) och actionkomedin Wild Wild West (1999).

salma hayek med dottern 2009

Salma Hayek med lilla Valentina som 2-åring, 2009.

I fjol fick Salma Hayek den stora äran att inviga sin egen stjärna på den legendariska Walk of Fame i Hollywood, och nu är hon högaktuell med en roll i Marvels superhjälteäventyr Eternals. Det är vid dessa båda tillfällen som vi fått möjlighet att se henne stråla ikapp med sin tonårsdotter Valentina.

Mamma spelar superhjälte i 50-årsåldern

I oktober 2021 släpptes Marvelfilmen Eternals i vilken Salma har en av de bärande rollerna som superhjälte. Att kamma hem en sådan roll var något hon aldrig trodde skulle ske.

– När de ringde tänkte jag ”Okej, jag ska spela mormor”. Jag trodde aldrig att jag skulle bli en av superhjältarna. Det händer inte. Det har aldrig hänt mig förut utan tjat av typen "Jag kan göra det här, snälla anställ mig!". När de berättade att jag var en av hjältarna var min reaktion "Jag, en mexikanska, från mellanöstern? Jag, i femtioårsåldern? Jag ska bli en superhjälte i en Marvel-film?”, sa Salma när hon intervjuades i amerikanska ELLE.

Men superhjälte blev hon och visst är väl det att vara en förebild för dottern Valentina som visade sitt stöd under premiären i London i oktober 2021.

– Hon är cool!, utbrast dottern för en nöjesreporter från Entertainment Tonight.

salma hayek och dottern valentina på röda mattan

Salma Hayek och dottern Valentina Pinault vid premiären av Eternals på biografen BFI Imax Waterloo i London.

Accepterade stjärna på Hollywood Walk of Fame

– Om du tycker att du inte duger till någonting som du älskar, gör som jag och se till att bli bra nog, sa Salma Hayek en månad senare när hon accepterade sin stjärna på Walk of Fame.

– Var ditt bästa jag i allt du gör. Försök att förbättra dig. Försök att finna glädjen i allt du gör, menade hon vidare.

– Och viktigast av allt, tro inte på dig själv när du tvivlar!

Salma Hayek, Valentina Pinault och maken François-Henri Pinault.

På plats för att ta del av de kloka orden var åter igen dottern Valentina Pinault och maken François-Henri Pinault.

salma hayek och Valentina Pinault

Mor och dotter, Salma Hayek och Valentina Pinault, strålar ikapp.

Källa: People, ELLE.com

Foto: TT

Se också: 13 kändisbarn som är lika stilsäkra som sina föräldrar
2:12

Efter reklamen: Se också: 13 kändisbarn som är lika stilsäkra som sina föräldrar

(2:12)