#SafeHandsChallenge – se Selena Gomez anta utmaningen

Selena Gomez antar viral utmaning.

Att tvätta händerna är extra viktigt i coronatider, och flera kändisar antar nu en viral utmaning för att få människor att stoppa spridningen av corona och skydda sig själva.
24 mars, 2020

I coronatider blir det allt viktigare att tvätta händerna noggrannt för att undvika smittspridning, och kändisar är givetvis inget undantag. Världshälsoorganisationen, WHO, har nu släppt en utmaning för att få folk att tvätta händerna på rätt sätt – och kändisarna har redan börjat hoppa på trenden.

Utmaningen, som går under hashtaggen #SafeHandsChallenge, går ut på att man ska tvätta händerna i 40 sekunder och sedan följa ett gäng steg för att se till att händerna blir riktigt rena. Stegen handlar bland annat om hur mycket tvål man ska ta, vilken teknik man ska använda och även hur man ska torka händerna efteråt.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Selena Gomez hoppar på #SafeHandsChallenge

Selena Gomez är en av de kändisar som har hoppat på den virala utmaningen, och utmanar även kändisar som Gigi Hadid, Olivia Wilde och Cardi B att göra detsamma.

I en video på Instagram syns hon tvätta händerna i 40 sekunder, och hon själv är förvånad över att tvätten ska vara så lång för att vara på den säkra sidan.

Vem hade trott det, jag har uppenbarligen inte tvättat mina händer på rätt sätt, säger hon.

Hon delar även med sig av ett smart knep för att få rent även under naglarna, och i bakgrunden syns hennes mormor och en av hennes hundar. Se videon här:

Skådespelerskan och regissören Olivia Wilde har redan antagit utmaningen från Selena, och skriver såhär på sitt Instagramkonto:

Tack till Selena Gomez för att du låter mig få visa min fejkdoktorshygienträning!.

Foto: TT

LÄS MER:

Selena Gomez nya frisyr – inspirerad av Rachel från Vänner

Selena Gomez nya frisyr – inspirerad av Rachel från Vänner

Så får du Selena Gomez glow – makeupartisten berättar