Så stöttade Beyoncé och Jay-Z Meghan Markle på BRIT Awards

Beyoncé och Jay-Z framför en målning av Meghan Markle.

Meghan Markle har varit hårt ansatt av brittisk press den senaste tiden, men under BRIT Awards fick kungligheten stöd från annat kungligt håll – nämligen av Beyoncé och Jay-Z.
21 februari, 2019

I går gick BRIT Awards av stapeln i London, och Beyoncé och Jay-Z vann ett gemensamt pris för albumet Everything Is Love som de släppte under gruppnamnet The Carters förra året. Paret Carter kunde inte närvara på galan men skickade istället ett tacktal i form av en video.

Tacktalet var en tydlig blinkning till deras uppmärksammade musikvideo till låten Apeshit där de står i Louvren framför målningen av Mona Lisa. I den här videon står de framför en annan målning – föreställande den brittiska kungafamiljens nyaste medlem: Meghan Markle.

I videon säger Beyoncé följande:

– Tack så mycket till BRIT Awards för den här stora äran. Ni har alltid varit så stöttande. Everything is love. Tack!

Och Jay-Z svarar:

– Varsågod.

Paret vänder sig sedan om för att vördnadsfullt begrunda målningen av Meghan Markle. I bakgrunden hörs även parets sjuåriga dotter Blue Ivy avsluta filmsnutten med ett ifrågasättande: ”Varför?”

Utsatt av media

Meghan Markle är gravid i sjunde månaden har varit föremål för många skriverier i den brittiska pressen. I veckan gick skådespelaren George Clooney ut och försvarade hertiginnan med hårda ord gentemot kvällstidningarna om att deras förföljelse och förtal.

Kritiken gentemot pressen har bland annat handlat om besattheten av att Meghan Markle har en vit pappa och en afroamerikansk mamma, något som är nytt för det brittiska kungahuset.

Ställningstagandet av Queen B och Jay-Z kom därför säkert extra lägligt för Meghan Markle!

Se klippet på Beyoncé och Jay-Z här:

Läs mer:

Så stylar du håret som Meghan Markle – experternas tips

Här använder Meghan Markle en gravidklänning från H&M 

Meghan Markles favoriter i London – 11 platser att besöka