Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Så ser supermodellerna från 90-talet ut i dag

18 jun, 2020 
AvStina Dahlgren
Naomi Campbell i tubtopp och hög hästsvans mitt på huvudet
Tyra Banks, Cindy Crawford och Kate Moss – alla var de superkända modeller under 90-talet. Men vad gör de i dag? Och hur ser de ut?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
90-talets supermodeller – det här gör de i dagBrand logo
90-talets supermodeller – det här gör de i dag
Supermodellerna Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista och Kate Moss dominerade modeindustrin på 90-talet. Se bilder från glansdagarna och få reda på vad de gör idag!

90-talet var årtiondet då begreppet ”supermodeller” kom till. Tyra Banks, Kate Moss och Cindy Crawford var de absolut hetaste it-tjejerna och var kända över hela världen.

Så ser 90-talets supermodeller ut 2020

Under sina karriärer som supermodellen tjänade de miljoner, ibland till och med miljarder. Men vad hände sen? Vi har tagit reda på hur 90-talets hetaste modeller ser ut och vad de gör i dag:

Tyra Banks

Tyra banks med händerna i sidan då och nu
Tyra Banks 1993 v.s. i dag.

Innan Tyra Banks blev programledare och en tv-profil var hon en av 90-talets absolut hetaste modeller. I över ett decennium jobbade hon som ängel för underklädeskedjan Victoria’s Secret.

Annons

I dag är hon mest känd för att ha producerat och varit domare i America’s Next Top Model. Hon har skrivit en hel del böcker och har även sitt egna skönhetsmärke Tyra Beauty.

Naomi Campbell

naomi campbell på catwalken då och nu
Naomi Campbell 1996 v.s. i dag.

Naomi Campbell var bara 16 år när hon var på omslaget för ELLE i Storbritannien. I dag är hon 50 år och rockar fortfarande catwalken.

Elle Macpherson

Elle Macpherson då och nu
Elle Macpherson 1994 v.s. i dag.

Elle Macpherson var på omslaget för det välkända Sports Illustrated Swimsuit Issue hela fem gånger och var stekhet under både 80- och 90-talet. I dag jobbar hon mycket med sitt egna underklädesmärket ”The Body” som även var hennes smeknamn under modellkarriären.

Annons

Claudia Schiffer

Claudia Schiffer då och nu
Claudia Schiffer 1994 v.s. i dag.

Under 90-talet var Claudia Schiffers karriär i full blom, och hon blev handplockad till att vara Chanels ansikte utåt av självaste designern Karl Lagerfeld.

I dag är hon gift och har tre barn och lever ett stillsamt liv. Hon modellar fortfarande då och då för varumärken som Chanel och Yves St. Laurent.

Linda Evangelista

Linda Evangelista då och nu
Linda Evangelista 1991 v.s. i dag.

”Jag går inte upp ur sängen för mindre än 10 000 dollar om dagen”, ska Linda Evangelista ha sagt till en reporter en gång i tiden.

Annons

Hur mycket pengar hon tjänar idag är oklart, men hon gör fortfarande modelluppdrag för bland annat Moschino och Dolce & Gabbana. Nyligen blev hon även utsedd till VD för ett hudvårdsmärke.

Helena Christensen

Helena Christensen då och nu
Helena Christensen 1993 v.s. i dag.

Helena Christensen var danskan som tog världen med storm på 90-talet. Hon jobbade för Chanel, Versace, Prada och Victoria’s Secret.

Än i dag modellar hon en hel del, men har även skapat egna klädmärken. För några år sedan testade hon att byta sida och hamnade istället bakom kameran. Hennes bilder har ställts ut vid flera tillfällen.

Annons

Kate Moss

Kate Moss då och nu
Kate Moss 1993 v.s. i dag.

Endast 14 år gammal blev Kate Moss upptäckt på en flygplats och blev snabbt en supermodell. Genom åren har hon stått för en hel del kontroverser och har levt ett minst sagt vilt liv.

Den numera 46-åriga Kate Moss modellar fortfarande och har även designat kläder och handväskor för bland annat Topshop och Longchamp.

Heidi Klum

Heidi Klum ler då och nu
Heidi Klum 1998 v.s. i dag.

Heidi Klum blev den första tyska modellen att få jobb som ängel för Victoria’s Secret. Många känner dock igen henne mer som en tv-profil och programledare för Project Runway och som domare i  America’s Got Talent.

Annons

Heidi Klum har både under och efter sin modellkarriär medverkat i tv-serier som Sex and the City och How I Met You Mother. 

Cindy Crawford

cindy crawford
Cindy Crawford 1999 v.s. i dag.

Många nämner Cindy Cawford som den allra största supermodellen under 90-talet. Hon var med på otaliga tidningsomslag och var även med i en Pepsi-reklam (där endast de allra största världsstjärnorna fick vara med).

I dag är hon 54 år gammal och hennes dotter Kaia Gerber har tagit över modellandet. Dock hoppar Cindy Crawford på modelljobb då och då. Hon har även ett eget sminkmärke som heter Meaningful Beauty.

Källa: Redbook

Foto: TT

LÄS MER:

Så stylar du 90-talstrenden våren 2020

10 frisyrer du minns om du var ung på 90-talet

14 flummiga barnprogram som uppfostrade alla 80-och 90-talister

 

Annons