Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Så reagerar Tiktoks superstjärnor på Trumps hot

03 aug, 2020 
Av
Addison Rae
Donald Trump har hotat med att släcka ned Tiktok i USA. Detta har fått appens superstjärnor att gå i taket.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kändisar du inte visste var släkt med varandraBrand logo
Kändisar du inte visste var släkt med varandra

Det var efter uppgifter om att Tiktok samlat in data kring sina användare som flera länders regeringar reagerade starkt. Det man fruktar är att det kinesiska bolag som äger Tiktok delar informationen med staten. Enligt många länder bryter det mot säkerhetslagarna och i Indien har man redan förbjudit kinesiska mobilappar, däribland Tiktok. Sedan USA:s Donald Trump gått ut med att han också vill släcka ned appen har mängder av användare vänt sig emot presidenten. Bland dem finns en rad superstjärnor med miljontals följare.

”Vi kommer hålla ihop”

Addison Rae, en Tiktok-stjärna med 53 miljoner följare, skrev i helgen på Twitter att hon är ”bitter” över Trumps utspel. 

19-åringen som blivit stor genom att mima till videor och skapa koreografier och challenges har nyligen umgåtts med familjen Kardashian och gjort videos ihop med dem.

charli och dixie d'amelio
Systrarna Charli och Dixie D’Amelio är båda populära Tiktok:are.

En annan superstjärna som reagerat är Dixie D’Amelio som har 32 miljoner följare. Hon postade en video i appen där hon såg mycket ledsen ut och skrev i den tillhörande texten ”yeah”.

Annons

Tre Clements, en användare med 2,6 miljoner följare, menade i sin reaktionspost att ”Trump kommer förbjuda en av få källor till lycka.. Detta är en diktatur inte en demokrati”.

Tiktok-stjärnan Grandma Sandy sa under en livesändning i helgen till sina 2,5 miljoner följare att ”Vi kommer hålla ihop som en familj. Oavsett vad som händer så fortsätter vi, allihop”.

Tiktoks eget budskap till användarna

Tiktok förnekar att de skulle samla känslig data från användarna. På appens officiella konto postade man i helgen en video där chefen för den amerikanska marknaden, Vanessa Pappas, försökte lugna användarna genom att mycket tydligt förklara att ”vi ska inte försvinna”. Pappas säger i videon att över 1 500 personer är anställa av Tiktok i USA i dagsläget och att man planerar att skapa 10 000 jobbtillfällen i landet under de kommande tre åren.

”Vi uppskattar stödet, vi är här för att stanna. Fortsätt att dela dina synpunkter och stå upp för Tiktok”, avslutar hon.

Källa: CNN, The Sun

Foto: TT

LÄS MER:

Största kontona på TikTok – de har flest följare i världen

Vaniljglass med olivolja och salt – nya virala succén på TikTok

Största utmaningarna på TikTok just nu

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons