Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Så reagerar omvärlden på Aviciis låt Tough Love: ”Något överraskande”

10 maj, 2019 
AvEmma Castman
Porträttbild på Avicii
Tough love av Tim ”Avicii” Bergling är äntligen ute – och sedan släppet i natt har reaktionerna strömmat in. Många associerar låten till schlager, medan andra ser den som en tidlös hit.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nästan ett år efter att Tim Bergling tragiskt gick bort kom nyheten om att albumet han arbetat med före sin död kommer att färdigställas och släppas. De som jobbat med musiken har utgått från kommunikationen de haft med Tim Bergling och som bland annat finns bevarad i mejl och sms. I skapandet av den nya låten Tough love ska artisten till exempel ha antecknat att han ville att den skulle framföras som en duett – och så blev det.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Tough love är skriven och producerad av Tim Bergling och Vargas & Lagola (Vincent Pontare och Salem al Fakir), och sjunger gör Agnes Carlsson och Vincent Pontare. Duon har varit ett kärlekspar sedan 2009, och att det är ett riktigt par som sjunger tillsammans är också vad Tim Bergling ska ha önskat.

”Den här måste bli en duett. Det coolaste vore om det var ett riktigt par som sjöng. Eller ett par som jobbat ihop så pass mycket att de kan betraktas som ett par!”, skrev Tim Bergling i sina anteckningar.

Salem al Fakir och Vincent Pontare
Salem al Fakir och Vincent Pontare har tidigare arbetat med Avicii, bland annat i skapadet av låten Hey Brother. Foto: Elisabeth Ubbe/NY Times/TT

Blandade reaktioner på Tough love

I samband med låtsläppet publicerade Agnes Carlsson en bild på Instagram föreställande Tim Bergling och låttiteln, följt av texten ”Forever in our hearts”. Inlägget har gillats av tusentals människor, och bland kommentarerna står det bland annat: ”Jag kan bara säga wow!!!! Den här låten är magisk”, och ”Vilken fantastisk låt. Ren magi”.

Agnes Carlsson
Agnes Carlsson på Polarpriset 2018. Foto: Karin Törnblom/TT

På Twitter har fans från hela världen kommenterat låten, som många tycker är annorlunda – men bra:

Trots flera hejarop finns det de som inte är lika säkra på att Tough love är en hit. Aftonbladets recensent Markus Larsson associerar till exempel låten till ett tio år gammalt bidrag i Eurovision Song Contest:

Annons

”Är det Eurovision Song Contest? Startnummer sju? Tough love låter, något överraskande, mer som något Ukraina, Azerbajdzjan eller Turkiet hade kunnat skicka till ESC för tio år sedan än en ny låt av Avicii”.

Det som överraskar många är låtens indiska influenser. Inspirationen till Tough love ska nämligen ha kommit när Avicii utforskade musik från nordvästra Indien. Något som Expressens kritiker Anders Nunstedt tagit i beaktande i sin recension av låten:

”Det är många mil, för att inte säga ljusår, från arenahousens grundformel. Men väljer man att se på Avicii som en popartist snarare än en dj blir utgångspunkten mindre märklig. Redan Beatles for till Indien för att hämta inspiration, för drygt femtio år sedan”.

Båda tidningarna har gett Tough love två av fem i betyg.

Foto: Amy Sussman/TT

Läs mer:

Nu släpps Aviciis nya låt Tough love – med Agnes Carlsson

Agnes Carlssons ord om nya Avicii-låten

 

 

 

Annons