Så mycket tjänade Kylie Jenner på att sälja Kylie Cosmetics

Kylie Jenner

Världens yngsta miljardär genom tiderna – Kylie Jenner – har blivit ännu rikare. I dagarna kom nämligen beskedet om att hon sålt en stor del av sitt skönhetsimperium Kylie Cosmetics.
20 november, 2019

VIDEO: HAR DU KOLL PÅ KYLIE JENNERS LIV?

Allt du behöver veta om Kylie Jenner
Slå på ljud

 

22-åriga Kylie Jenner är yngst bland syskonen Kardashian – och som dotter till Kris och Caitlyn Jenner har hon varit en del av kändisskapet sedan barnsben, något hon sannerligen har förvaltat väl. Från att vara en del av tv-serien Keeping up with the Kardashians till att få över 151 miljoner följare på Instagram – och bygga upp ett eget imperium med sminkmärket Kylie Cosmetics.

Tack vare sitt sminkimperium är Kylie Jenner dessutom världens yngsta dollarmiljardär genom tiderna – det stod klart i mars i år, då hon petade ner Facebooks grundare Mark Zuckerberg från tronen. Kylie Jenner var då 21 år, och Mark blev miljardär som 23-åring.

Kylie Jenner startade sitt sminkbolag 2015, och då hade hon ett startkapital på 250 000 dollar (cirka 2,4 miljoner svenska kronor). Pengarna hade hon tjänat in på olika modelljobb, och för summan lyckades hon producera 15 000 läppstift som hon sedan sålde för knappt 300 kronor styck vi internet.

Sedan dess har bolaget vuxit i rasande fart, och i dag finns Kylie Cosmetics representerat i över 1 000 butiker enbart i USA.

Nu har dock Kylie Jenner valt att sälja av stora delar av sitt företag, det rapporterar bland annat LA Times.

Så mycket betalade Coty för Kylie Cosmetics

Kylie Jenner har sålt 51 procent av Kylie Cosmetics för 600 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 5,6 miljarder kronor. Köparen är sminkmärket Coty, som sedan tidigare äger flera varumärken inom parfym och skönhet. Däribland OPI, Rimmel, GHD, Max Factor, Calvin Klein och Dolce & Gabbana.

Trots att Kylie Jenner har sålt en majoritet till Coty kommer hon och hennes team fortfarande vara ansvariga för produktutvecklingen och den kreativa biten.

– Det är så spännande att bli partner med Coty och fortsätta att nå fler fans till Kylie Cosmetics och Kylie Skin världen över. Det här partnerskapet kommer göra att jag och mitt team kan fokusera på utvecklingen av varje produkt samtidigt som vi bygger ett märke som kommer att bli ett internationellt och mäktigt skönhetshus, säger Kylie Jenner i ett pressmeddelande.

Foto: TT

Läs mer:

Kylie Jenner och Travis Scott separerar – här är allt vi vet

Kylie Jenner gör sminksamarbete med Balmain

Kylie Jenner är historisk – världens yngsta miljardär genom tiderna