Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Så lever vinnarparen från Bachelor idag – säsongerna genom åren

18 maj, 2022 
AvSaga Pettersson
Så lever vinnarparen från Bachelor idag – säsongerna genom åren
Under årens gång har många rosor delats ut i Bachelor Sverige. Hur gick det egentligen med ungkarlarnas love life efter programmet – och för tjejerna som fick den sista rosen?
Annons
8 kändispar som hållit sin kärleksrelation hemlig i flera årBrand logo
8 kändispar som hållit sin kärleksrelation hemlig i flera år

Just i detta nu håller den åttonde säsongen av Bachelor på att spelas in. Precis som förra året, och året innan det, är det två stycken ungkarlar som söker kärleken i årets kommande program – Siamak ”Sia” Hatami och Christoffer Levi.

Under de sju säsongerna som rullat i rutan har minst sagt en hel del rosor delats ut. Hur gick det egentligen med killarnas kärleksliv efter programmet – och för tjejerna som fick den sista rosen?

Säsong ett

Den allra första Bachelor-säsongen sändes redan 2003, då var det Andreas Lauritzen som sökte kärleken. Den som slutligen fick hans sista ros var Therese “Tess” Bylund, idag Ulander, och tittarna kunde då se att han lovade att han skulle förlova sig med henne. Så blev det inte.

Andreas Lauritzen som årets bachelor 2003.
Andreas Lauritzen som årets bachelor 2003.
Andreas Lauritzen som årets bachelor 2003.
Andreas Lauritzen med tjejerna under säsongen och programledaren Martin Björk.

Idag är Andreas gift med en annan kvinna och har två barn.

Säsong två

Det dröjde över tio år innan vi fick ta del av Bachelor igen efter den första säsongen. 2015 gick den andra säsongen av stapeln, och nu hade TV4 tagit över programmet från Kanal 5. Säsongen spelades in på Gran Canaria och det var då Pär Nilsson som axlade rollen som årets ungkarl. Hans sista ros gick till Rebecca Stenström.

Annons

Rebecca och Pär höll ihop i totalt fyra år, innan deras kärlekssaga fick ett slut. 2019 skrev Pär på Facebook:

”4 år, 4 år med väldigt mycket kärlek, skratt, bus, passion och äventyr.. men även med väldigt mycket kämpande... Så det är med sorg i våra hjärtan som vi går ut och meddelar att vi inte längre är ett par”.

Pär Nilsson och Rebecca Stenström från Bachelor
Pär Nilsson och Rebecca Stenström.

Och Rebecca kommenterade uppbrottet i ett sms till Aftonbladet:

”Det är verkligen tråkigt! Men detta är verkligen gemensamt från oss båda. Och vi tog detta beslut i maj men vi ville landa i det själva först innan vi gick ut med det. Så vi har redan bearbetat detta ett tag. Vi har fortfarande känslor för varandra, men vårat livspussel går inte riktigt ihop i övrigt, därav tar vi detta beslut. Sen får vi se vad framtiden visar”.

Annons

Säsong tre

2016 var det Sebastian Ljungberg som sökte kärleken i programmet. Säsongen spelades då in på Aruba och den sista rosen gick till Jennie Seling.

Trots att Jennie var den som fick den sista rosen, så var det inte riktigt hans slutgiltiga val. Väl hemma i Sverige så fortsatte Sebastian träffa tjejer från programmet, något som krossade Jennies hjärta.

– Jag trodde att det var vi. Vi skulle ju flytta ihop och gifta oss. Istället åkte han iväg på en sverigeturné där han träffade alla tjejer. Jag känner mig så otroligt besviken och förstår inte att han sumpat det här, sa Jennie i sista programmet av eftersnacksprogrammet Tjejerna avslöjar allt.

Sebastian Ljungberg i Bachelor 2016.
Sebastian Ljungberg.

Sebastians förklaring till det hela löd som sådan:

– Borta i paradiset gick det ju bra att man träffade båda tjejerna samtidigt. Men det fungerade inte hemma. Och den gränsen klarade jag inte av att se. Så därför fortsatte jag att träffa båda hemma.

Annons

Säsong fyra

I den fjärde säsongen av Bachelor fick vi följa Niclas Lij och hans jakt på kärlek under inspelningarna som då höll till på Dominika republiken. Och den sista rosen gick till Johanna Scortea.

Det höll inte mellan Niclas Lij och Johanna Scortea efter programmet. Istället fann Niclas Lij kärleken i skådespelaren Ellen Bergström, som han idag också har dottern Elsy ihop med.

Ellen Bergström och Niclas Lij med Elsy i magen.
Ellen Bergström och Niclas Lij med Elsy i magen.

Johanna Scortea lever idag ihop med hockeyspelaren André Burakovsky, som spelar i Colorado Avalanche i NHL.

Säsong fem

2018 följde vi David Möllers jakt på kärlek i den grekiska staden Parga. David Möller gav sin sista ros till Gabriella Bylund, men väl hemma i Sverige igen blev det inget med den relationen – det på grund av att David hade tankarna på annat håll. Istället gick han och blev ihop med en tjej som han känt i åtta år och efter inspelningarna av Bachelor blev det tydligt för honom att det var henne han ville vara med.

David Möller.
David Möller.

2020 fick paret sitt första barn.

Säsong sex

2019 fick vi för första gången följa två stycken ungkarlar i programmet. Då utan att Simon Hermansson hade en aning om att en andra bachelor skulle dyka upp mitt under säsongen för att konkurrera om tjejerna, och ja det blev dramatiskt – japp, här snackar vi tv!

Annons

Den andra bachelorn var Felix Almsved. Simons sista ros gick till Patricia Hanjikova och Felixs sista ros gick till Johanna Ohlsson. Men någon vidare kärlek uppstod det aldrig mellan något av paren.

Mellan Simon Hermansson och Patricia Hanjikova började det kännas annorlunda redan på flygplatsen. I efterhand har Simon sagt att han ångrat sitt val, och önskade att han istället hade gett den sista rosen till Isabella Larka – som han sedan började dejta hemma i Sverige.

Idag är hon dock ihop med en annan tjej, vid namn Olivia, som han träffade en tid efter inspelningarna av Bachelor.

Felix Almsved och Johanna Ohlsson hade lite kontakt efter programmet, varför det inte blev någonting mellan dem råder det delade meningar om. Enligt Felix var han den som var drivande i deras kontakt med varandra, har han sagt i en intervju med nöjessajten Hänt. I samma intervju har Johanna sagt att Felix hade kontakt med andra tjejer från Bachelor, något som till slut fick henne att avsluta det helt med Felix.

Annons

Två år senare dök Felix Almsved upp ännu en gång i tv för att söka kärleken. Den här gången i Bachelorette 2021, och dåligt gick det inte. Han snubblade på mållinjen, och Julia Franzén valde att ge sin sista ros till Jesper Guldbrandsen istället för Felix. Men väl hemma i Sverige igen var Julia mer nyfiken på Felix, och de började dejta varandra. Men, den kärlekssagan fick även den ett slut.

Felix Almsved i Bachelor
Felix Almsved.

Varför Julia Franzén och Felix Almsved inte är ett par idag är Julia och Felix inte helt överens om.

Idag är Julia Franzén och nöjesfotografen Bingo Rimér är par.

Säsong sju

Även 2021, i säsong sju av Bachelor, fick vi följa två stycken kärlekstörstande ungkarlar. Då var det Simon Lindström och Sebastian Martinsson som slogs om tjejerna. Nå väl, slogs och slogs. Simon och Sebastian blev nära vänner under inspelningarna och driver idag en podcast ihop.

Sebastian Martinsson och Simon Lindström.
Sebastian Martinsson och Simon Lindström.

Simon delade ut sin sista ros till Elvira Svensson, och Sebastian delade ut sin sista ros till Ida Nordfors.

Annons

Elvira Svensson och Simon Lindström tillbringade en tid ihop efter programmet, men valde senare att gå skilda vägar. De båda förklarade att det hade varit svårt att få det att fungera, mycket på grund av att de behövde dölja sin relation för omvärlden innan tittarna flera månader senare på tv fick se vem det var som fick den sista rosen.

Idag har Elvira hittat kärleken i pojkvännen André, och Simon lever fortfarande som singel.

Sebastian Martinsson och Ida Nordfors däremot håller ihop än idag. Just nu befinner sig paret på resa i Italien och firar ett år tillsammans!

Foto: TV4, TT, Instagram

Annons