Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Så gick det för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2022

30 maj, 2022 
AvSaga Pettersson
AvSaga Pettersson
FotografSVT
Så gick det för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2022
Blev det något äktenskap som varade längre än de fyra veckor vi fick se på tv? Ja, faktiskt! Från Gift vid första ögonkastet 2022 valde ett par att fortsätta sin relation.
Men, hur lever de och resten av gänget idag?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se också: Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021Brand logo
Se också: Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021

Våra måndagskvällar bänkade framför Gift vid första ögonkastet börjar lida mot sitt slut. Så, hur gick det egentligen för kärleken den här säsongen? Var det några som valde att fortsätta sitt äktenskap vid programmets slutval?

Ja, det var det faktiskt! Och i ett eftersnacksprogram med Helle Schunnesson får vi också veta om det paret håller ihop än idag, ett par månader efter att inspelningarna avslutades i slutet av förra sommaren.

Martin och Jonas

Jonas och Martin från Gift vid första ögonkastet

Martin och Jonas väljer vid programmets slut att inte fortsätta livet som gifta, och de är båda överens om beslutet. Martin förklarar att han försökt att fokusera på deras likheter istället för olikheter, men att det ändå inte känns rätt.

Annons

– Det är olikheterna som vinner, säger Martin, och Jonas ord om att fortsätta vara gift med Martin lyder:

– Kanske inte just nu, nej.

Men! När vi nu får möta deltagarna igen, ett par månader senare, så får vi veta att Jonas hittat kärleken. Något som nu gör att han endast kan medverka via videolänk, och inte på plats.

– Jag har haft fullt upp, med flytt till ny stad, jag har börjat nytt jobb, och kanske det roligaste av allt – jag har blivit sambo med mitt livs stora kärlek. Vi matchade på Tinder i slutet av förra sommaren, precis efter att inspelningarna var avslutade, berättar Jonas.

Hans och Bodil

Bodil och Hans Gift vid första ögonkastet
Bodil och Hans.

Redan innan själva slutvalet, efter ett samtal i Hans kök, landar han i att han inte vill fortsätta med experimentet. Bodil packar ihop sina väskor och flyttar hem, och där och då avslutas deras resa i Gift vid första ögonkastet.

Annons

Anledningen till att Hans inte vill fortsätta är för att han känner att det helt enkelt inte flyter på mellan dem, att de inte riktigt klickar.

I programmet där vi får möta deltagarna igen, flera månader senare, säger Bodil att hon hade velat fullfölja hela projektet och att hon inte delade Hans känslor kring att vilja avsluta redan innan slutvalet.

Jonas och Louise

Jonas och Louise gift vid första
Jonas och Louise.

Det enda paret som valde att hålla ihop vid programmets slut var Jonas och Louise. De båda var eniga i beslutet att vilja fortsätta livet som gifta. Men när de sedan nu dyker upp i eftersnacksprogrammet, har de precis valt att gå skilda vägar.

Annons

– Vi hade en jättefin sommar, och ett fint halvår tillsammans, tills Jonas tryckte på den berömda escape-knappen, och det slutade med att vi skilde oss. Nu under våren försökte vi ge vår relation en till chans. Men tyvärr så återupprepades allt igen, så jag är nybliven singel sedan bara några dagar. Så jag är lite sorgsen när jag sitter här idag, säger Louise.

När Jonas dyker upp i soffan är även han påtagligt sorgsen, och han säger att han tycker att fokuset på hans så kallade ”escape-knapp” blev lite väl stort i programmet. Enligt honom var han väldigt trygg i relationen med Louise, men att det till slut inte fungerade.

Axel och Märta

Axel och Märta från Gift vid första ögonkastet
Axel och Märta.

Och så har vi Axel och Märta, som ganska snabbt insåg att de inte var en så bra match, och paret valde att avbryta sin medverkan i Gift vid första ögonkastet bara efter ett par dagar. Märta har efter sin medverkan mött en del kritik från tittare, som menar att hon var elak mot Axel.

Annons

– Jag har hört att jag mobbat Axel svårt, och att jag har betett mig riktigt illa och att det har varit skandal hur jag har betett mig i programmet, säger Märta.

– Jag tycker inte att hon har varit elak mot mig. Jag tycker det blir väldigt konstigt när man ser en så liten del av den vardagen vi hade tillsammans, även om det inte blir så långt som det var tänkt. Det är så mycket som händer som inte är med i kameran, säger Axel där efter.

De både konstaterar att de efter inspelningarna har kunnat se och ha kul och skratta ihop åt allt de har varit med om tillsammans.

Foto: SVT

Annons