Så går det för drottning Elizabeths hundar

Drottning Elizabeth II:s corgis

Drottning Elizabeth II hade under hela sitt liv hundar runt sig. Efter hennes bortgång lämnade hon fyra corgis efter sig. Men hur gick det sen för Muick, Sandy, Lissy och Candy?
10 oktober, 2022
Se drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren
1:04

Efter reklamen: Se drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren

(1:04)

Slå på ljud

Det har gått en tid sedan den sorgliga nyheten att drottning Elizabeth II gått bort slog ned som en bomb och lämnade hennes familj, Storbritannien och stora delar av världen i sorg.

Efter hennes begravning har hennes ägodelar och tillgångar diskuterats, vem i familjen får vad? Däribland kanske drottningens käraste ägodelar, hennes älskade corgis.

10 bortglömda bilder på prinsessan Diana – tagna på 90-talet

drottning Elizabeht II och hundar

Drottning Elizabeth II har sedan barnsben haft just hundar runt sig. Hon hade en lite extra kärlek för hundrasen corgi och fick sin alldeles första av sin pappa, George VI, när hon var 7 år gammal. Sedan dess har den framlidna drottningen alltid haft hundar vid sin sida och ska ha ägt över 30 corgis under sitt liv.

Men under årens lopp har hon även haft andra raser än just corgis, bland annat har hon haft dorgi, som är en mix mellan tax och corgi och cocker spaniel.

Drottning Elizabeth II
PA

Så går det för drottningens hundar

I en intervju med The Telegraph berättar Sarah Ferguson, son tidigare var gift med prins Andrew, att drottningens två corgis, Muick och Sandy, nu bor med hennes och prins Andrew. Sarah säger i intervjun att det är en ”stor ära” ta få ta hand om Muick och Sandy som var drottning Elizabeths två sista hundar och beskriver dem som ”nationalskatter”.

Efter sig lämnade drottning Elizabeth även den prisbelönta cocker spanieln Lissy som hon fick i början av 2022 och dorgin Candy, Lissy sägs numera bo tillsammans med sin tränare och Candy som hann bli 18 år menar många även den lämnat jordelivet i somras.

Så hur går det för Muick och Sandy? När drottningen avled flyttade de in i Royal Lodge nära Windsor Castle och fick då ett gäng syskon, nämligen prins Andrews och Sarahs fem Norfolkterriers. Och det verkar som att den stora hundfamiljen kommer bra överens.

– De är så välbalanserade, säger Sarah till tidningen och skrattar.

Det verkar som att drottningens hundar blir väl omhändertagna av familjen.

Drottning Elizabeth II
PA

Källa: The Telegraph, Foto: TT