Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Så blir julspecialen av Vår tid är nu – här är första bilderna

17 dec, 2019 
AvNina Nyström
Calle och Nina julspecial Vår tid är nu
Julen 2020 återser vi familjen Löwander! Då får vi äntligen ett riktigt svar på hur Calle och Nina egentligen blev ett par, men vi får även veta mer om de här spännande historierna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det var egentligen tänkt att säsong tre skulle vara den absolut sista. Men så insåg manusförfattarna att tittarna fortfarande kände sig snuvade på historien om exakt hur det gick till när Nina och Calle blev ett par. När den första säsongen slutar är de gifta och har barn på varsitt håll, men när säsong två börjar har fem år gått och Calle och Nina är ett par.

Det här handlar julspecialen av Vår tid är nu om

 Så vad hände egentligen där emellan?

Den historien ska vi nu äntligen få se i julspecialen, som kommer att bestå av fyra avsnitt och sändas under julhelgen 2020. Då kommer vi också få se mer av historien mellan Helga och Stig ”Stickan” Backe, vilket man också kan se på de första bilderna från inspelningarna, som nu släppts.

Vi har tidigare fått veta att handlingen kommer att utspela sig sommaren 1951 på familjen Löwanders sommarrestaurang i skärgården. För Expressens Spoiler alert berättar skaparna bakom serien att familjen Löwander även tidigare drivit en sommarrestaurang, före krigsutbrotten 1939 (alltså innan serien börjar).

Annons

Att på nytt starta en sommarrestaurang är Peters idé. Köket på Djurgårdskällaren ska ändå renoveras över sommaren, och för honom var restaurangen ett sommarparadis när han var barn på 20- och 30-talen. Han kommer dock bli varse att det är något helt annat att driva den som källarmästare på 50-talet. 

– Sommarrestaurangen, som drevs av familjen Löwander fram till starten på andra världskriget har spelat en stor roll i relationen mellan Helga och Stickan. Så när den nu öppnar igen blir det en promenad längs minnenas allé för dem båda. Och jag tror det kommer bli ett mycket kärt återseende för publiken när de nu är tillbaka, säger manusförfattaren Ulf Kvensler.

Helga Löwander och Stig Backe
Vi får veta mer om historien mellan Helga Löwander och köksmästare Backe.

Calle och Nina kan inte motarbeta sina känslor längre

När julspecialen börjar har Calle återvänt till sitt liv med Sonja och sonen Björn. Han försöker trycka undan alla tankar på Nina – men lyckas uppenbarligen sådär. Nina å sin sida mår fortfarande dåligt efter sitt självmordsförsök. Hon och Erik har det inte bra och Christina sköts mestadels av en barnflicka. Vi ser så mycket fram emot att följa utvecklingen av den här historien!

Annons

Vi vet också sedan tidigare att Mattias Nordkvist som spelar Gustaf Löwander har tackat nej till att medverka i julspecialen, något Ulf Kvensler egentligen ser som ett helt naturlig förlopp.

– Vi hade naturligtvis gärna haft med Mattias i serien, han är en fantastisk skådespelare. Men rent storymässigt är det egentligen det naturliga att Gustaf inte har någon kontakt med den övriga familjen detta år. I slutet på säsong 1 bryter han med dem efter att ha förlorat kontrollen över DK. Och i början av säsong 2 söker Helga upp Gustaf och pratar om att de inte har haft någon kontakt på fem år, och att det inte kan fortsätta så.

Nytt Vår tid är nu-material på SVT Play redan nu

Sällan har man längtat till nästa jul fast den här inte varit ännu, men det gör vi nu. Några ordinarie säsonger ska vi dock inte vänta oss, det är både skådespelarna och seriens skapare på det klara med. 

Men du som redan har abstinens kan kolla in ”bakom kulisserna”-historien om Vår tid är nu som finns på SVT Play från och med 16 december. Tystnad, tagning, kamera är en dokumentärserie i två avsnitt där seriens skådespelare och manusförfattare berättar om bakgrunden till seriens uppkomst och om de verkliga människor och händelser som inspirerat serien.

Bild: Niclas Maupoix/SVT

Läs mer:

Här är tidsmissarna i ”Vår tid är nu”

Därför blir det ingen fjärde säsong av Vår tid är nu

Därför blev Vår tid är nu en megasuccé

Annons