Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Ross Gellers son Ben från Vänner har vuxit upp – här är han idag

11 apr, 2022 
AvJessica Rådne
cole sprouse och david schwimmer
Cole Sprouse var 9 år gammal när han fick rollen som Ross Gellers son Ben i Vänner. Tjugo år senare är han ett namn att räkna med i Hollywood.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Skådisarna från vänner - då och nuBrand logo
Skådisarna från vänner - då och nu

Cole Sprouse började skådespela redan som bebis. Tillsammans med sin tvillingbror Dylan delade han under många på roller i tv-reklam, tv-serier och filmer.

Cole och dylan sprouse då och nu
Tvillingbröderna Sprouse, då och nu.

På grund av en tidigare lag i Kalifornien som reglerade hur många timmar ett barn fick jobba var det under 90-talet vanligt att tvillingar fick dela på en och samma roll. När det ena barnet hade filmat max antal timmar, kunde syskonet ta vid och filma lika många timmar i samma roll.

Rollen som Ben Geller i Vänner var Cole Sprouse första på egna ben.

Fyra pojkar delade på rollen

Jane Sibbett, David Schwimmer, Jessica Hecht
David Schwimmer i rollen som Ross Geller, samt Jane Sibbett och Jessica Hecht i rollerna som Carol och Susan i Vänner. Lillkillen Ben spelades i början av Michael Gunderson som sedan dess valt ett liv utanför rampljuset.

David Schwimmer spelade den ensamstående pappan Ross Geller i Vänner. Hans rollfigur delade vårdnad om sonen Ben tillsammans med sin exfru Carol och hennes nya kärlek Susan. Karaktären Ben gjorde entré som spädbarn redan i säsong 1 och hann under seriens gång byta skådespelare tre gånger.

Annons

Först ut att inneha rollen var Michael Gunderson. Han byttes ut i säsong 3 då tvillingbröderna Charles Thomas Allen och John Christopher Allen klev in. Tre säsonger senare var det dags för ännu ett skifte i rollistan då Cole Sprouse tog vid.

Blev kär i Jennifer Aniston

Cole Sprouse stannade i rollen fram till säsong 8, och har uttalat sig om varför karaktären Ben därefter försvann ur serien.

– Många skulle nog hålla med om att Ross inte var den mest närvarande pappan, så jag är inte särskilt förvånad, sa Cole i en intervju med GQ Magazine 2019.

På senare år har Cole, som idag är 29 år, även uttalat sig om sin crush på Jennifer Aniston som spelade hans bonusmamma Rachel Green i Vänner.

– Jag är ganska säker på att jag blev kär i Jennifer Aniston då, precis som resten av världen blev på den tiden. Jag minns att jag var ganska rädd runt henne på grund av det. Jag minns att jag tappade mina repliker och kände scenskräck när hon satt bredvid mig på soffan i ett avsnitt, har Cole förklarat i amerikanska morgonshowen Today.

Dejtade Riverdale-kollegan Lili Reinhart

LILI REINHART, COLE SPROUSE
Cole Sprouse och Lili Reinhart hade en av- och på-relation som tog slut 2020.

För den yngre publiken är Cole idag kanske mest känd för sin medverkan i Netflix-succén Riverdale. Han har även skapat rubriker tack vare sin romans med skådiskollegan Lili Reinhart.

– Vilken otrolig upplevelse det var. Jag kommer alltid känna mig lyckligt lottad över att jag fick chansen att bli kär. Jag önskar henne inget annat än total kärlek och lycka framöver, skrev Cole på Instagram i samband med att han tillkännagav uppbrottet 2020.

Cole Sprouse är just nu aktuell i serien Moonshot på HBO Max.

Källa: Today, The List, GQ

Foto: TT, NBC

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons