Artikeln innehåller reklamlänkar

Rooney Maras hyllning till Sverige – på Oscarsgalans efterfest

Skådespelerskan Rooney Mara väljer H&M.
27 februari, 2017

Skådespelerskan Rooney Mara, som spelade Lisbeth Salander i filmen The Girl With The Dragon Tattoo, var en av gästerna på Vanity Fairs efterfest, efter Oscarsgalan i natt. Rooney gjorde entré på röda mattan iförd en vit vadlång klänning. Det visade sig att klänningen kommer från svenska kedjan H&M.

– Klänningen är specialsydd för Rooney Mara för det här speciella tillfället men det kommer att finnas en liknande plisserad klänning, i ljusrosa, i vår Conscious Exclusive-kollektion som lanseras den 20 april i utvalda butiker och på hm.com, berättar H&M Sveriges kommunikationschef Johanna Dahl.

– Den eteriska klänningen i benvitt med georgette-plisseringar är gjord av återvunnen polyester som skapats av gamla PET-flaskor. De genomskinliga breda axelbanden visar mycket av ryggen och volanger av plisseringar faller från urringningen ner över den långa silhuetten.

Johanna Dahl fortsätter:

– Rooney Mara har ett personligt intresse för hållbarhet och för oss är hon den perfekta ambassadören att bära våra Conscious-kollektioner.

Foto H&M