Världen har Vänner-sjukan – här är knepet på Google som fått internet att braka

Joey, Chandler, Rachel och Monica i Vänner.

Vad händer egentligen om du Googlar på Rachel Green eller Ross Geller? Här är några sjukt roliga Google-hacks med vännerna från Vänner i fokus.
01 juni, 2021
Skådisarna från vänner - då och nu
2:05

Efter reklamen: Skådisarna från vänner - då och nu

(2:05)

Rachel, Monica, Joey, Phoebe, Ross och Chandler... Vi tycks inte få nog av världens genom tiderna mest kända kompisgäng! I tio år, mellan år 1994 och 2004, fick vi följa ligan som bjöd på både nakna grannar, komplicerade av och på-förhållanden, litervis med kaffe, skrattfest och gråtkalas. Och när nyheten om att vännerna skulle göra comeback kom, blev hela världen eld och lågor.

För första gången sen finalavsnittet (alltså 17 år senare) skulle Jennifer Aniston, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Courteney Cox, Matt LeBlanc och David Schwimmer äntligen återförenas!

Friends: The Reunion kickade verkligen igång en nyförälskelse för serien, och har också skapat en hel del snackisar. Varför sluddrade egentligen Matthew Perry (som spelar Chandler Bing) och hur kommer det sig att Lady Gaga och Justin Bieber blev utvalda att gästa showen? Förutom det har ett speciellt (och hysteriskt roligt) knep på Google gått viralt på TikTok!

Roliga Google-hacks medVänner

Skärmdump av google

Så här ser det ut när man googlar på Chandler Bing! Klicka på bilden för att komma direkt till Google.

Googlar man på karaktärerna från Vänner-gänget kommer nämligen en symbol upp, som är förknippad med karaktären, under Wikipedia-rutan till höger av Googles sökresultat. Chandler Bing sågs till exempel ofta sitta i en skön fåtölj och vad som visar sig när man söker på Phoebe kanske inte är helt omöjligt att räkna ut. Klicka på symbolen och se vad som händer! Inte nog med det – många av symbolerna bjuder också på en härlig melodi, så glöm inte att sätta på ljudet.

Men, faktum är att Google-hacket inte är helt nytt, utan har funnits i många år.

Klicka här för att komma till Chandler Bing.

Klicka här för att komma till Ross Geller.

Klicka här för att komma till Monica Geller.

Klicka här för att komma till Joey Tribbiani.

Klicka här för att komma till Rachel Green.

Klicka här för att komma till Phoebe Buffay.

Skärmdump på Vänners ordlista

En googling på Friends Glossary bjuder på en speciell ordlista. Klicka på bilden för att komma direkt till Google.

Som om inte vännernas unika symboler vore nog. Googlar man på Friends Glossary kommer en speciell ordlista upp med ord som används och beskrivs i serien. Testa dina kunskaper – hur många ord hade du hört talats om?

Foto: TT, HBO