Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Reese Witherspoons mångmiljardaffär: ”Vilken fantastisk dag!”

03 aug, 2021 
AvLinda Strömbäck
Reese Witherspoon
Filmstjärnans mediabolag har lyft och porträtterat kvinnor genom flertalet hyllade böcker, serier och filmer. Nu gör Reese Witherspoon miljardvinst när hon säljer Hello Sunshine till Blackstone.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
8 power-kvinnor du inte får missa på InstagramBrand logo
8 power-kvinnor du inte får missa på Instagram

Oscarsvinnaren Reese Witherspoon har porträtterat flertalet kvinnliga karaktärer genom sin karriär. Allt från juriststudenten Elle Woods i Legally Blonde till June Carter i Walk the Line. Men hon har även intensifierat sin vision att lyfta fram kvinnors berättelser ytterligare genom att starta egna mediabolaget Hello Sunshine. Det framgångsrika konceptet säljs nu för närmare 900 miljoner dollar, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Reese Witherspoons Hello Sunshine

Produktionsbolaget Hello Sunshine har sedan sin start 2016 producerat succéserier som The Morning Show med Jennifer Aniston och Steve Carell och romanbaserade Big Little Lies som Reese själv spelar i. Bolagets produktioner har fått arton Emmy-nomineringar genom sin vision att fokusera, utforska och hylla kvinnan i varje historia de skapar.

Annons

”Vi berättar historier vi älskar – från stora till små, roliga till komplexa – alltid skinande över vart kvinnor är nu och hjälper dem att navigera en ny väg framåt” skriver Hello Sunshine på deras hemsida.

Nu avslöjar Reese Witherspoon att hon säljer produktionsbolaget för 7,7 miljarder kronor.

Säljer bolaget till Blackstone

”Vilken fantastisk dag! Jag startade Hello Sunshine för att förändra sättet kvinnor porträtteras i media. Under de senaste åren har vi sett vår vision frodas genom böcker, tv, film och sociala plattformer.” skrev Reese nyligen på Instagram.

”Idag tar vi ett stort steg framåt genom partnerskapet med Blackstone, vilket kommer möjliggöra ännu mer underhållande, influerande och lysande historier om kvinnors liv globalt. Jag är så exalterad över vad detta betyder för framtiden.”

I ett pressmeddelande från Blackstone står det att de är engagerade att skapa möjligheter för filmskapare, författare och kreatörer med olika bakgrunder och erfarenheter på deras egna sätt. Reese skriver även att hon är stolt över det nya samarbetet i deras feministiska ambition.

”Jag är så exalterad över att få jobba med Blackstone, Kevin och Tom för att skapa nästa generations mediabolag. De är engagerade i att bidra till vårt uppdrag att stärka kvinnor och personerna som hyllar dem. En historia i taget.”

Foto: TT, Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons