Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Reese Witherspoon: Skillnaden mellan att få barn i tidiga 20 vs sena 30

31 aug, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
reese witherspoon med sina tre barn
Att få barn som 37-åring var betydligt tuffare än att bli mamma vid 23. Det berättar Reese Witherspoon som totalt har tre barn.
Annons
TV: Se 5 saker om Ava Phillippe du kanske inte vissteBrand logo
TV: Se 5 saker om Ava Phillippe du kanske inte visste

Big Little Lies-skådespelaren Reese Witherspoon, 45, fick dottern Ava Phillippe, 21, och sonen Deacon Phillippe, 17, tillsammans med ex-maken Ryan Phillippe. För 8 år sedan föddes Tennessee Toth, stjärnans son med nuvarande maken Jim Toth.

Så vad är skillnaden på att bli mamma i tidiga 20-årsåldern mot sena 30-årsåldern? Reese Witherspoon ger svar!

Fysiskt jobbigt med småbarn

I en video på sin Youtube-kanal berättar Reese att hon som 23-åring först varit rädd för vad föräldraskapet skulle göra med hennes liv och karriär. Ava föddes 1999, två år innan supergenombrottet med Legally Blonde.

– Hela ditt liv kommer att förändras, allt du tror på, allt du äter, all självständighet du har, säger hon och går sedan in på skillnaderna mellan att få barn vid 23 och 27, mot 37, då yngsta sonen kom.

Annons

– Att ha småbarn är mer fysiskt jobbigt och tufft för din kropp, så jag är glad att jag fick barn som rätt ung. För herre gud, att få ett barn vid 37 var SÅ mycket tuffare, säger Reese.

Uppmuntrar till föräldraskap – för den som vill

Andra saker att ta hänsyn till vid föräldraskap, menar Reese, är ekonomi, arbetsliv och stöd från nära och kära.

– Jag har haft en okonventionell karriär där jag inte har behövt sitta på ett kontor, säger hon och menar att det har underlättat hennes liv som mamma.

Men, konstaterar Reese, allt det som hon räknat upp ska inte avskräcka den som drömmer om att en dag bli mamma.

– Om du vill bli mamma så borde du ha rätt att bli det. Skjut inte upp det på grund av alla saker som kan upplevas som ett hinder. Du kommer lösa det! Jag löste det, din mamma löste det.

– Att vara mamma är fantastiskt, det är en stor del av mitt liv, den största delen av mitt liv, avslutar Reese.

Hör hela Reese Witherspoons resonemang i spelaren nedan.

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons