Recap från avsnitt 4 av Game of Thrones säsong 8

06 maj, 2019 
AvMoa Alfredsson
Recap av Game of thrones avsnitt 4 säsong 8
ELLEs serienörd Moa Alfredsson dissekerar Game of Thrones avsnitt fyra och dessa 78 minuter! Kommer Jaime och Brienne leva lyckliga i alla sina dagar (som den prince charming från Shrek han är)? Hur sörjer man bäst en drake? Kan man gifta sig med sin faster? Så många frågor. Så lite tid.
Annons

6 saker från Game Of Thrones avsnitt 4 (The Last of the Starks) vi bara måste prata om.

Spoiler Alert – Denna artikel innehåller spoilers från GoT avsnitt 4 säsong 8!

1. Kul att vi inte blev dödade-festen

Det är inte det att vi inte unnar karaktärerna lite fest efter att dom alla nästan dog en mycket plågsam död. Men en fråga bara. Var fanns alla stående ovationer för Arya (Maisie Williams)? Alla ”Arya, Arya, Arya”-hejarop i kör? Alla ”OMG hur gjorde du det där vi är helt utom oss av förundran och vill att du ska bli drottning över The Seven Kingdoms”? Hade varit en rimlig reaktion ändå.

2. It’s getting hot in here – bokstavligt talat!

Ett vedträ på elden för mycket Brienne (Gwendoline Christie)! I alla fall: hur kan man inte älska detta? Men vi kräver en försoning efter det att Jamie (Nikolaj Coster-Waldau) uppfyllt profetian och stoppar Cersei (Lena Headey). För visst är det det han ska göra? Något annat accepteras inte. Här shippas Bramie och inget annat. Bra? Bra!

Annons

3. RIP Rhaegal…

Draken överlevde en armé av döda men inte Euron (Pilou Asbæk) som övat prickskytte medan alla andra (minus Cersei) kämpat för mänskligheten. Daenerys (Emilia Clarke) är ute och flyger och all is well in the world. Tills det att Rhaegal genomborras av spjut och faller försvinnande ner i havet. En ganska snabb och abrupt drakdöd men har man bara 6sex avsnitt på sig att avsluta en hel serie så har man. Som tittare blir man i alla fall chockad.

4. Daenerys the mad queen?

Har du också sett alla memes där man jämför Daenerys med sin far? Självklart har du det. Det är allt internet pratar om just nu. Och visst känns det som att det är dit vi är påväg. Och slutet på dagens avsnitt känns bara som en jättepush i den riktningen. Och precis när man trodde att man äntligen kunde kategorisera karaktärerna i onda och goda…

5. Kung Varys?!?!

Är Varys (Conleth Hill) seriens mest underskattade karaktär? Han är ju 1) en av få som faktiskt bryr sig om folket och inte bara sina egna personliga agendor och 2) den enda som säger som det är: Hon är hans faster!

Annons

6. Ett huvud kort

Förlåt det vad okänsligt. Men blir det mer Game of Thrones än när The Mountain (Hafþór Júlíus Björnsson) hugger huvudet av Missandei (Nathalie Emmanuel)? Om någon som mot för modan inte sett serien och undrar vad den handlar om: visa dem bara slutscenen från dagens avsnitt, det förklarar allt. Och kanske sätter detta riktningen inför de två sista avsnitten: blodbad. Och det är med blandade känslor man laddar upp inför just detta. Det är GoT så man hade ju blivit besviken om det blev något annat, men samtidigt känns det sorgligt och oroligt att inte veta vilka karaktärer som klarar sig levande ur de två sista avsnitten.

Frågor vi har efter dagens avsnitt:

Varför denna kyla mot Ghost, Jon?

En blick räcker inte. Vargen har ju för bövelen blivit av med ett öra för din skull!  En liten klapp kan du väl undvara?

Hur tog Bronn sig till Winterfell så fort?

I sista säsongen går det helt plötsligt väldigt for att resa mellan Kings Landing och Winterfell. Men vad gör det om 100 år när allting kommer kring osv.

Annons

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons