6 saker vi reagerar på i And just like that...

Reaktioner från HBO Max And just like that...

Carries telefon, Charlottes lägenhet, Bradys extrema kåthet, säsongens skurk och backup-bostaden! Det finns många saker vi reagerar på efter att ha tittat på Sex and the city-uppföljaren And just like that... Håller du med?
21 januari, 2022
TV: Skådespelarna I Sex and the City då och nu – se skillnaderna
0:56

Efter reklamen: TV: Skådespelarna I Sex and the City då och nu – se skillnaderna

(0:56)

Tycka vad man vill om Sex and the city-uppföljaren And just like that... men vi kan inte låta bli att titta – och prata om den! Serien väcker känslor helt klart, och reaktioner!

Här är några saker vi reagerat starkt på, allt från karaktärerna till handlingen och några minst sagt oväntade detaljer!

1. Carrie har en... Android???

Varför i hela friden har Carrie en Android-telefon? HBO måste fått bra betalt för produktplaceringen, hon känns som en självklar Apple-användare! Som bekant har Carrie haft Apple MacBooks sedan ja, tidernas begynnelse? Så det känns helt orimligt att hon nu skulle gått över till en Android. Och vi är inte ensamma om att tycka det.

2. Varför har Charlotte och Harry bara två sovrum?

Charlotte är tät och efter skilsmässan från Trey har hon inte ens behövt jobba för sitt uppehälle (låt oss inte glömma att hon dessutom FICK Park avenue-våningen när de gick skilda vägar).

Harry är även han tät från sitt jobb som toppadvokat i New York. Så pengar finns. Därför blir vi väldigt konfunderade över att de verkar bo i en trerummare, alltså en lägenhet med två sovrum (i USA kallas en trea för 2 two-bedroom apartment). Döttrarna Lily och Rock delar rum och Twitter just can't.

En annan skriver:

3. Är Charlotte the villain of the season?

Alla serier och filmer behöver sin villain, och efter Sex and the city är vi vana att skurken vanligtvis är en man, eller eventuellt Natasha Naginsky. Men i And just like that är det Charlotte som fått axla den rollen!

Hon är jobbigt, en dålig vän, besatt av sina barn och tanken på den perfekta familjen (så till den grad att hon har svårt att acceptera när Rose vill börja kallas Rock och inte längre vill identifiera sig som tjej). Hon är på stackars Harry om småsaker, är besatt av hur hon uppfattas av andra (det här med att hon måste låtsas ha massa färgade vänner för att imponera på LTW) och klankar ner på Miranda när hon är ärlig om Che och att hon vill skiljas. Listan kan göras lång och innan säsongens slut är vi säkra på att den blivit längre.

4. Varför har Carrie kvar sin gamla lägenhet?

I första avsnittet får vi veta att Carrie har kvar sin gamla lägenhet från originalserien, när Stanford frågar om han kan låna den och sova i efter ett bråk med Anthony. Och lägenheten kom visserligen till användning efter Bigs död, när Carrie behövde komma bort från deras gemensamma penthouse. Men frågan är, varför behöll Carrie lägenheten så länge efter att hon gift sig och blivit sambo med sin stora kärlek? De var trots allt lyckliga och gifta i 11 år och sååå länge behöver man väl rimligtvis inte en backup om det skulle skita sig?

5. Hur kan Miranda vara så cool med att hennes hem är sonens sexnäste?

Också: Hur kan Brady (och flickvännen Luisa) tycka att det känns bra att ha högljutt sex när hans föräldrar är hemma och HÖR ALLT? Nej, man ska inte ge barnen shame gällande sex, men att liksom på något sätt vara så involverad i det som Miranda (och Steve) motvilligt är känns lite... weird. Snälla Brady, respektera dina föräldrar! Ha sex när de inte är hemma – eller gör det tyst. Smyg som en normal tonåring!

6. Varför reagerar karaktärerna inte mer på sina försvunna vänner?

Att Samantha drog till London och ghostade alla på Manhattan när Carrie sade upp hennes PR-tjänster känns orimligt i sig. Hon älskar ju New York! Men också att hon skulle gå under jorden för sina övriga vänner bara för hon har något otalt med Carrie känns som en reach utanför karaktären. Vad hade Charlotte och Miranda gjort?

Även Stanfords försvinnande med en lapp var det ingen som höjde ögonbrynen på särskilt mycket för. Och det har inte direkt heller diskuterats så mycket mer. Han var Carries bästa vän (och en av hennes äldsta)! Han var Anthonys make. Hans sorti kunde hanterats bättre, kan vi tycka.

Foto: Warner media

Se också: 5 modedetaljer I And just like that… som du förmodligen inte känner till
1:32

Efter reklamen: Se också: 5 modedetaljer I And just like that… som du förmodligen inte känner till

(1:32)