Prins Harry och prins William – allt vi vet om det fysiska bråket

Allt om det fysiska bråket mellan prins Harry och prins William

Den 10 januari släpps prins Harrys självbiografi Spare. Och enligt en rapport från The Guardian avslöjar hertigen av Sussex att hans äldre bror prins William fysiskt attackerat honom under ett bråk.
05 januari, 2023
Drottning Elizabeth II:s begravning – se bilderna här
0:53

Efter reklamen: Drottning Elizabeth II:s begravning – se bilderna här

(0:53)

Slå på ljud

I boken berättar han om ett tillfälle som hans äldre bror William, prinsen av Wales, fysiskt attackerade honom under ett gräl om Harrys fru, den amerikanska skådespelerskan Meghan Markle.

Meghan kallades "svår" och "oförskämd"

Prins Harry och prins William på drottningens begravning.

Prins Harry och prins William på drottning Elizabeth II begravning.

Enligt The Guardian kallade William sin nuvara svägerska Meghan bland annat "svår" och "oförskämd". Harry säger att han tror att det var ett resultat av pressens framställan av Meghan. Bråket ska ha eskalerat när William grep Harry i kragen.

"Allt hände så snabbt. Så väldigt snabbt. Han tog mig i kragen, slet av mitt halsband och han slog ner mig på golvet. Jag landade på hundens skål, som sprack under min rygg, bitarna skar mig. Jag låg där ett ögonblick, omtumlad, reste sig sedan och sa åt honom att gå ut”, berättade prins Harry.

Lämnades med en synlig ryggskada

Meghan Markle och prins Harrys intervju med Oprah Winfrey.

Meghan och Harrys kända intervju med Oprah Winfrey släpptes i mars 2021 och var den första edfter att ha lämnat kungahuset.

Bråket ska ha uppstått i Harrys hem i London 2019 och den yngsta prinsen hävdar att det ska ha lämnat honom med en synlig ryggskada.

Syskonen har haft ett turbulent förhållande sedan Harry och Markle lämnade sina kungliga roller 2020 och flyttade till Kalifornien. Och det ska ha nått sin värsta punkt år 2021 när hertigen och hertiginnan av Sussex intervjuades av Oprah Winfrey där Harry berättade att han ansåg att hans bror och far, kung Charles III, var fångade i sina roller.

Allt fler avslöjandena om brödernas tumultartade relation kommer när deras far kung Charles förbereder sig för sin kröning i maj efter att drottning Elizabeth II dog i september vid 96 års ålder.

Så klädde sig Meghan Markle innan hon blev kunglig

Källa: The Guardian Foto: TT

Harry & Meghans kärlekshistoria
1:01

Efter reklamen: Harry & Meghans kärlekshistoria

(1:01)

Slå på ljud