Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Plugga på Hogwarts som Harry Potter – här är alla kurser i magi

25 maj, 2020 
AvAnaïs González Cruz
Försvar mot svartkonster, örtlära och trolldryckskonst är bara några av kurserna som erbjuds. Och det bästa av allt? Det är helt gratis!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Det här gör barnen från Harry Potter-filmernaBrand logo
Det här gör barnen från Harry Potter-filmerna

Tidigare i april lanserades den digitala plattformen Harry Potter at home på nätet, en samlingsplats för HP-fans med spel, pussel och mycket mer:

– Jag hoppas att det här initiativet kommer att ge barn och vuxna en välkommen distraktion under deras tid i karantän, sa författaren J.K. Rowling i samband med releasen.

Den första boken i den hyllade serien, Harry Potter och de vises sten, släpptes samtidigt som gratis ljudbok samt e-bok på flera olika språk, även på Spotify. Där kan du lyssna på romanen på engelskt tal, med flera olika kändisar som uppläsare; Daniel Radcliffe, Dakota Fanning och David Beckham för att bara nämna några.

”Från och med i dag kommer fantastiska vänner av trollkarlsvärlden turas om att läsa den första Harry Potter-boken”, skrev Harry Potter at home på Twitter när nyheten avslöjades i maj.

Bli en elev på Hogwarts – så gör du

Nu kommer fler glädjande nyheter för den uttråkade mugglaren i karantän – du kan faktiskt börja plugga på Hogwarts! På den nya sajten Hogwarts Is Here, skapad av en dedikerad grupp HP-fans, erbjuds besökarna en rad olika onlinekurser i magi. Vad sägs om försvar mot svartkonster, örtlära eller kanske trolldryckskonst?

Annons

Här finns gott om ämnen att välja på, i varierande svårighetsgrad från årskurs 1-7. Utforska materialet på egen hand eller följ kursplanen genom att skriva uppsatser som rättas av Hogwarts professorer, något som också drar in poäng till ditt elevhem.

Du kan antingen registrera dig som student och skapa ett elevhem där bara du och dina vänner hänger, men också cruisa runt helt kravlöst på Hogwarts som ett spöke eller någon annan figur från den magiska världen.

Kort sagt – ett perfekt tidsfördriv i hemmakarantänen. Dessutom är det helt gratis. Fram med trollstaven!

Klicka här för att komma till Hogwarts Is Here och samtliga onlinekurser i magi. 

Foto: TT

LÄS MER: 

J.K. Rowling avslöjar – här föddes Harry Potter egentligen

Kändisar högläser Harry Potter på Spotify – lyssna här

Harry Potter-nostalgi: 15 bilder som tar dig tillbaka

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons