Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Pixar klipper om Toy Story som ett resultat av Metoo

05 jul, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Den animerade klassikern Toy Story 2 klipps om i efterdyningarna av Metoo. Pixar klipper bort en scen som man nu anser vara opassande eftersom den skämtar med män med makt som använder den makten för att utnyttja kvinnor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Som en följd av Metoo har Pixar beslutat att klippa om Toy Story 2 från 1999, uppger The Guardian. Du som är ett fan av den animerade filmklassikern behöver inte oroa dig, omklippningen påverkar inte handlingen utan det handlar om en liten snutt från eftertexterna.

Pixars vana trogen piggas eftertexterna upp av fejkade bloopers där de animerade figurerna säger fel, drabbas av skrattanfall, utsätter varandra för practical jokes eller blir påkomna med något de inte borde göra under ”inspelningen”. De flesta klippen är gulliga och roliga, men ett av klippen från den nu 20 år gamla filmen ger en besk eftersmak, framför allt i ljuset av Metoo.

Klippet är med Stinky Pete och Barbie

Det är ett klipp där Stinky Pete, en skäggig och rundlagd leksaksgubbe, blir påkommen med två Barbiedockor inne i hans egen låda. Han stryker deras händer och säger med en insinuerande röst att han kanske kan fixa så att de båda Barbiedockorna kommer att få roller i den nästa filmen.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Det hela var tänkt som ett skämt kring de mäktiga männen i Hollywood och deras maktspel och olämpliga beteende mot kvinnor i nöjesbranschen. En scen som för 20 år sedan kanske bara kändes rolig, men som idag får det att gå obehagliga ilningar längs ryggen. Metoo inleddes under hösten 2017 med just den typen av anklagelser mot bland annat Hollywoodmogulen Harvey Weinstein och hans grisiga beteende mot ett flertal kvinnor i Hollywood.

Nu har Toy Story 2 klippts om och scenen med Stinky Pete är borttagen och det gäller både den nya DVD- och Blueray-utgåvan och nedladdningsversionerna.

Högt uppsatt på Disney anklagad under Metoo

Pixar och Disney har inte varit helt uteslutna från Metoo-anklagelser. I november 2017 blev den John Lasseter, en av grundarna till Pixar och animationschef på Disney fick sparken, anklagad för att ha betett sig illa mot kvinnliga kolleger och fått dem att känna sig obekväma. Det var också han som regisserade den nu omklippta Toy Story 2.

Se hela den bortklippta scenen här:

 

Läs mer:

Hon spelar Ariel i Disneys nya film om Den lilla sjöjungfrun 

Efter Lejonkungen – nu gör Disney spelfilm om Snövit

 

Annons