Piloten Peter Weber – allt om årets Bachelor i USA

The Bachelor säsong 24 piloten Peter Weber

Årets säsong av The Bachelor i USA är i full gång. I den 24:e säsongen av serien är det ingen mindre än den omtyckta piloten Peter Weber som står i centrum. Här är allt vi vet om den 28-årige svärmorsdrömmen.
29 januari, 2020

The Bachelor är succéserien från USA där tittarna i 24 säsonger har fått följa en ungkarls jakt efter sin drömpartner. På bästa sändningstid har serien pågått i över 18 år och har under programseriens gång utökats med uppföljarna The Bachelorette och Bachelor in Paradise.

Vem är The Bachelor Peter Weber?

I den 24:e säsongen av The Bachelor är 28-årige Peter Weber seriens huvudperson. Peter jobbar som pilot på den amerikanska flygjätten Delta Airlines och bor i Westlake Village i Kalifornien. Peter Weber var deltagare i förra säsongen av The Bachelorette där han slogs för Hannah Browns uppmärksamhet – men fick lämna (med ett krossat hjärta!) när det bara återstod tre personer kvar i programmet. Det krossade hjärtat till trots fick Peter Weber en ny chans och blev tillfrågad den ärofyllda titeln som årets Bachelor.

Peter Weber – skådespelare som barn

När Peter Weber var med på The Bachelorette i fjol var det inte första gången han stod framför en kamera. Det har nyligen läckt ut en reklamfilm på honom från ett amerikanskt kurscenter. Sen dess har det blivit många timmar av Peter Weber på bästa sändningstid. Och låt oss säga att det lockar miljoner och åter miljoner av tittare – runt om i hela världen.

Deltagare i Hannah Browns säsong av The Bachelorette

Trots att Peter och Hannah hade uppenbar kemi under hela förra säsongen av The Bachelorette valde Hannah istället Jed Wyatt (som senare i sin tur krossade Hannah Browns hjärta efter att det uppdagats att han hade flickvän under hela inspelningen – men det är en helt annan historia, låt oss även prata om det lite mer vid ett ett senare tillfälle!).

Hannah Brown och Peter Weber – vad hände egentligen?

Efter att även Hannah Brown fick sitt hjärta krossat har det spekulerats kring huruvida Peter och Hannah ska återförenas eller inte. När Peter Weber blev utnämnd till The Bachelor påbörjades snabbt rykten om huruvida Hannah Brown kommer att dyka upp under Peters säsong av The Bachelor. Spoiler alert: Oh yes, she did! I två avsnitt fick vi följa deras uppenbara personkemi men de valde återigen att gå skilda vägar, trots att Peter frågade om Hannah ville stanna kvar.

– Jag visste inte om jag ens skulle kunna flytta tillbaka in i huset med allt vad det innebär. Det är ett stort hus med bara två toaletter och massor av tjejer. Det är tufft och jag ville inte behöva handskas med alla tjejer, sa Hannah Brown i en intervju med Entertainment Tonight.

Istället valde hon att tacka ja till att delta i den amerikanska versionen av Let’s Dance, Dancing With the Stars, vilket gjorde det omöjligt att delta.

– Jag ville göra något för mig själv och blicka framåt. Jag ville göra mitt absolut bästa under Dancing With the Stars och jag ville inte g miste om den möjligheten.

Hannah Brown vann Dancing With the Stars tillsammans med sin parter Alan Bersten, men det är tydligt att beslutet att lämna Peter än en gång var tufft.

– Det var tydligt att det fortfarande fanns känslor där, det var väldigt jobbigt, sa hon i samma intervju.

Peter Weber och Kendall Jenner

Efter att Peter Weber fick sitt hjärta krossat gick han vidare med livet – och så tråkigt hade han inte. Tillsammans med Tyler Cameron och Dylan Barbour, två andra deltagare från Hannah Browns säsong av The Bachelorette, har Peter hängt umgåtts med Kendall Jenner under en fotbollsmatch mellan Los Angeles Rams och Baltimore Ravens.

Så slutar säsongen av The Bachelor med Peter Weber

Rykten och spekulationer kring hur säsongen av The Bachelor kommer att sluta pågår för fullt, men framstående deltagare som Hannah Ann Sluss och Madison Prewett kommer vi med största sannolikhet att se mer av. Den amerikanska bloggaren Reality Steve har inför varje säsong avslöjat vinnaren – men i år vet han fortfarande inte vem som får den sista rosen av Peter.

Peter själv menar att det är första gången i seriens historia slutet inte kommer att avslöjas.

– Det finns en anledning till att ingen kommer att kunna få reda på hur den här säsongen slutar, och jag är väldigt, väldigt förväntansfull, har Peter Weber sagt i en intervju med People.

– Det enda jag kan säga är att jag är väldigt glad över hur allt slutade och jag är exalterad för alla som kommer följa säsongen och bevisa att det här är den första säsongen som inte kommer att avslöjas helt.

Att Peters säsong av The Bachelor kommer att få ett dramatiskt slut är helt säkert. I en förhandsvisning av säsongen syns det hur Peter Weber får ett besked av programledaren Chris Harrison som gör att Peter behöver lägga sig ner. Vilket besked han nu än fick, exakt hur det kommer att påverka säsongen och hur den kommer sluta återstår att se. Se själv, The Bachelor sänds på Cmore.se och TV4 Play!

En säsong av The Bachelor eller The Bachelorette

I början av varje säsong är ett 30-tal personer med i serien. Efter varje avsnitt får ett antal personer lämna efter den så kallade rosceremoni där huvudpersonen väljer att gå vidare med deltagarna hen fått starkast relation till. Under seriens gång får tittarna följa dejter på tu man hand och gruppdejter jorden runt.

I slutet av säsongen The Bachelor och The Bachelorette följer seriens huvudperson med hem till de fyra sista deltagarnas hemstäder, på så kallade hometown dates, där huvudkaraktären får träffa deltagarnas familjer. I slutet av varje säsong stundar dejter i en romantisk miljö med övernattning som inkluderar the fantasy suite (låt oss prata om det lite mer vid ett senare tillfälle!). De två sista deltagarna får träffa huvudpersonens familj. Till slut toppas säsongen (mer ofta än sällan!) med ett frieri.

LÄS MER:

Allt du behöver veta om Bachelor USA säsong 24

Det här är Bachelorettes Tyler Cameron – och därför kan vi inte få nog av honom

Vad hände med Jed Wyatt efter The Bachelorette?