Piken mot Trump på Oscarsgalan: ”Kan inte bygga murar mot talang”

25 feb, 2019 
AvEmma Castman
Under nattens Oscarsgala vann den mexikanska filmen Roma en statyett för bästa utländska film. Och i samband med att skådespelaren Javier Bardem delade ut priset passade han på att ge en ordentlig gliring till Donald Trump.
Annons

Ända sedan Donald Trump kandiderade till president i USA har ett av hans mest återkommande samtalsämnen varit muren mellan USA och Mexiko. En fråga som delat både landet och politikerna – och som fortfarande är väldigt känslig.

Så sent som i slutet på förra året, och en bit in på det här året, stängdes till exempel stora delar av statsapparaten i USA ner på grund av att kongressen inte kunde komma överens om en budget som Donald Trump ville skulle inkludera finansiering av muren.

Riktade kritik mot Trumps planer på att bygga en mur

Under nattens Oscarsgala var det flera kändisar som tog tillfället i akt att kritisera Donald Trump och hans planer på att bygga en mur. Bland annat valde skådespelaren Javier Bardem att skicka en tydlig känga till presidenten i samband med att han delade ut pris för bästa utländska film. Priset gick till den mexikanska filmen Roma, och när Javier Bardem ropade upp vinnaren sa han bland annat:

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

”Man kan inte bygga murar mot talang”

Och fortsatte sedan: ”I kväll firar vi betydelsen av kulturer och språk från olika länder”.

Maya Rudolph och Spike Lee pikade också presidenten

Komikern Maya Rudolph var en av dem som fick inleda kvällen, och då tog hon upp det faktum att ingenting var sig likt på kvällens Oscarsgala – samtidigt som hon pikade Donald Trump:

”En snabb uppdatering för alla som är förvirrade – vi har ingen värd, inget pris för populär film och Mexiko ska inte betala för muren”.

Även regissören Spike Lee som vann sin första Oscar för bästa manus efter förlaga, nämnde Donald Trump i sitt tal – och fick till och med stora delar av publiken att resa sig upp och jubla när han i slutet av sitt tal ropade ut: ”Vi har ett presidentval som kommer 2020, låt oss göra det enda rätta”.

https://www.youtube.com/watch?v=tTo3XYm33WU

Foto: TT

Läs mer:

Annons