Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Phoebe Dynevor om chocken efter stora genombrottet

11 okt, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Phoebe Dynevor.
Men sin roll i Familjen Bridgerton blev Phoebe Dynevor en världskändis mer eller mindre över en natt.
Det fick oanade konsekvenser för skådespelaren som vanligtvis trivs bäst mer tillbakadraget.
Annons
TV: 5 saker om Phoebe Dynevor som du kanske inte vissteBrand logo
TV: 5 saker om Phoebe Dynevor som du kanske inte visste

I slutet av förra året slog Phoebe Dynevor igenom med dunder och brak tack vare sin medverkan i Netflix-succén Familjen Bridgerton. Där spelar hon socitetstjejen Daphne Bridgerton som har en het romans med hertigen av Hastings, Simon Basset, spelad av Jean-Regé Page som till fansens förtret inte kommer tillbaka till säsong två.

Det gör dock Phoebe Dynevor som fått lära sig att hantera det nya kändisskapet som kom under en period när hon tvingades sitta hemma på grund av coronapandemin.

– Det var först när vi kunde börja lämna hemmet igen som fotograferna började samlas utanför, och det var väldigt läskigt, och då insåg jag att om jag gick ut i min pyjamas så skulle någon kunna ta bilder på mig, säger hon i en intervju med Harper's bazaar.

Annons

Oväntade stödet från kollegan

Phoebe Dynevor berättar att det var märkligt att bli en kändis under pandemin och den lockdown som rådde i England då. Hon fick oväntat stöd av en annan skådespelaren som slog igenom vid den tiden, Daisy Edgar-Jones som blev känd genom BBC:s miniserie Normal people.

– Hon hörde av sig och vi ringde på Facetime första veckan som Familjen Bridgerton kom ut. Jag kände henne inte alls, men det var väldigt trevlig för vi var i en väldigt liknande sits. Det handlade om att vi kunde prata och relatera till varandra, Phoebe Dynevor.

I den andra säsongen av Familjen Bridgerton kommer Daphne tillbaka.
I den andra säsongen av Familjen Bridgerton kommer Daphne tillbaka.

Bridgertonstjärnan om sin ångest

Skådespelaren har haft problem med ångest och att bli kändis har inte gjort det lättare. I intervjun berättar hon om den ständigt närvarande oron över att misslyckas, göra andra besvikna och att motsäga sig själv.

Annons

Så hur gör hon för att mota ångesten i grind?

– Koffeinfritt kaffe! Och sen mediterar jag, jag har en terapeut och jag promenerar varje dag. Det är vad jag gör för att bli mer jordad, för just nu är det väldigt hektiskt.

Phoebe Dynevor beskriver sig själv som en ensamvarg, och nu bor hon i en liten lägenhet i Hampsted i norra London. När hon inte jobbar sysslar hon med yoga, lagar mat och promenerar runt.

– Jag har alltid varit väldigt självgående, och det är väl därför jag bor mitte ute i ingenting medan mina vänner bor i södra London. Jag är kort sagt en gammal tant i en 26-årings kropp.

Foto: TT

TV: Phoebe Dynevors stilresa genom årenBrand logo
TV: Phoebe Dynevors stilresa genom åren

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons