Petra från Eva och Adam-filmen – här är Rosanna Munter idag

22 apr, 2021 
AvSaga Pettersson
Petra från Eva och Adam-filmen – här är Rosanna Munter idag
Tittade du också på den otroliga rullen Eva & Adam – fyra födelsedagar och ett fiasko flera gånger om? Och kanske undrar vart den färgstarka Petra tog vägen? Ja, då har du kommit rätt. Här är Rosanna Munter, som spelade Petra, idag!
Annons
Fredagsmys från förr – saker vi minns
Fredagsmys från förr – saker vi minns

Om jag nynnar på Jag vill vara din Margareta, vem tänker du på då? Ja, precis ja, Petra i Eva & Adam – fyra födelsedagar och ett fiasko. Och nej, det är inte Petra som har skrivit låten. Även om det är lätt att tro det. Det är inte heller hon som står bakom dängan Mercedes Benz, det är Janis Jolpin.

Eva och Petra på scen i Eva & Adam-filmen
Dansen vi alla minns, eller hur?
Eva och Petra i Eva & Adam – fyra födelsedagar och ett fjasko
Oh lord won´t you buy me a Mercedes Benz... GRATTIS KARIN!!!!!

Nä, men ärligt talat. Vad hände med den otroligt färgstarka Petra som dök upp som Annikas bonussyster i filmen och minst sagt rörde om i grytan? Eller ja, rörde om i Eva och Adams relation. Det var väl knappast bara jag som tittade på filmen minst 50 gånger på min VHS? Titta, spola tillbaka och titta igen. Och jag är väl knappast ensam om att undra var hon som spelade karaktären Petra håller hus idag?

Annons

Medlem i popgruppen Play efter Eva & Adam-filmen

Eva & Adam – fyra födelsedagar och ett fiasko kom år 2001, och har med andra ord 20 år på nacken. Petra spelades av Rosanna Munter, som idag är 33 år, och efter sin starka insats i filmen så blev hon en del av popgruppen Play. Inte helt oväntat va med tanke på vilken sångfågel hon var i filmen.

Popgruppen Play bildades 2001 och året därefter hade de en hit med låten Us Against the World. Debutalbumet sålde guld i USA, och gruppen har turnerat ihop med självaste Aaron Carter. 2005 beslöt de sig däremot för att ta en paus på flera år, men trots en återförening 2009 så tog det bara två år tills gruppen lade ner igen. Det pågrund av missförstånd och oenighet, berättade de på sin hemsida. Rosanna var dock inte med på återföreningen, utan hoppade av helt 2005 för att fokusera på sina studier.

Gruppen har bestått av olika konstellationer genom åren som aktiva, men förutom Rosanna Munter så har vi i gruppen sett Anaïs Lameche, Faye Hamlin, Sanne Karlsson, Emelie Norenberg, Anna Sundstrand och Janet Leon.

Annons

Det gör Rosanna Munter idag

Efter det satsade Rosanna Munter på en solokarriär i London, skriver Expressen. I fem år drev hon ett eget management bolag för artister och producenter där bland andra Icona pop var en av hennes klienter. Idag jobbar hon som A&R på musikförlaget Warner Chappell Publishing.

Och trots att det var 10 år sedan Play lade ner för sista gången så finns det fortfarande ett aktivt fan-konto på Instagram åt gruppen (och tur är väl det eftersom att Instagram inte ens fanns under Plays era). Och på kontot kan vi se bilder på att Rosanna är både gift – och just nu väntar barn!

Foto: Youtube, Cmore, Instagram

Annons
Innehåller annonslänkar