Pernilla Wahlgren om sorgen: ”Barnen vände sig emot mig”

25 jan, 2019 
AvStina Dahlgren
Pernilla Wahlgren ser bekymrad ut
När Pernilla Wahlgren anmälde sin ex-make Emilio Ingrosso sa barnen upp kontakten med henne. I Stjärnorna på slottet på SVT berättar hon nu om den tuffa tiden. – Det är ju den största sorgen, säger sångerskan.
Annons
Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren om deras relation: "Vi skulle säker ryka ihop om vi bodde tillsammans"
Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren om deras relation: "Vi skulle säker ryka ihop om vi bodde tillsammans"

I SVT:s program Stjärnorna på slottet är det denna vecka sångerskan Pernilla Wahlgrens tur att stå i centrum. Hon pratar en hel del om sin uppväxt med mamma Christina Schollin och pappa Hans Wahlgren, men även om hur hon träffade sin första kärlek Emilio Ingrosso.

Emilio och hans bror Vito dansade bakom Pernilla Wahlgren när hon slog igenom som artist 1985. Känslor uppstod och snart kom deras första gemensamma barn Oliver Ingrosso till världen. Pernilla och Emilio gifte sig och det dröjde inte länge innan även dottern Bianca Ingrosso och sonen Benjamin Ingrosso föddes.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso skiljer sig

De äkta makarna var ett av Sveriges hetaste par under 80- och 90-talet, men bakom fasaden var allt inte lika glamouröst. Efter skilsmässan 2002 anmälde sångerskan sin ex-make och han dömdes för olaga hot. Deras stormiga relation och konflikten som följde blev en följetång i svensk media, något som inte var lätt för varken dem eller de tre barnen.

Annons

– Det är det sista, sista man vill. Att gå till rättegång mot sina barns pappa, säger Pernilla i Stjärnorna på slottet.

När Pernilla anmälde Emilio fick hon också barnen emot sig. De förstod inte alls hur hon kunde göra så mot deras pappa.

– De tyckte jag var boven som anmälde deras pappa, och vissa av barnen vände sig emot mig och ville inte bo med mig, berättar hon.

Ångrar anmälan mot Emilio Ingrosso

Efter rättegången där Emilio blev dömd slutade ex-makarna helt att prata med varandra. Barnen kände ilska gentemot sin mamma och det var en tuff tid för sångerskan.

– För mig har det varit så otroligt viktigt att vara en bra mamma, och så känner man att man inte är det. Det är ju den största sorgen.

Hon försökte vara alla till lags men ingenting var bra nog. Bianca har flera gånger pratat om den dåliga relationen som hon och Pernilla hade under uppväxten, och idag ångrar Pernilla att hon anmälde Emilio.

Annons

– Hade jag vetat innan att det skulle bli en följetång i pressen och hur mycket det skulle påverka min relation med barnen så hade jag nog inte gjort det, säger hon.

Sonen Theodor Wahlgren charmar syskonen

Det som blev familjens räddning var när Pernilla blev gravid med sin nya pojkvän. Deras son Theodor föddes 2007 och blev omedelbart älskad och beundrad av sina syskon.

– När Theo föddes så blev han liksom den helande länken. Då ringde jag till alla och sa att nu är han här, och då kom de allihop, säger Pernilla Wahlgren.

Stjärnorna på slottet sänds lördagar klockan 20.00 på SVT och på SVT play

Foto: TT/Karin Törnblom

Video: Katarina Matsson

Läs mer:

Annons