Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Penny Parnevik slår tillbaka efter mammakritiken

22 sep, 2020 
AvSaga Pettersson
Penny Parnevik slår tillbaka efter mamma-kritiken
Efter att Penny Parnevik frågat sina följare hur de tänker kring att låta sina barn börja på förskola möttes hon av flera dömande kommentarer från andra föräldrar, något hon inte riktigt väntat sig. Nu bemöter hon kritiken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 saker du inte visste om Penny ParnevikBrand logo
5 saker du inte visste om Penny Parnevik

Penny Parnevik, 23, lärde vi känna för första gången år 2015 när vi kunde följa henne och hennes stora familj i tv-serien Parneviks. Idag är hon mamma till sonen Atticus, 1, och förlovad med kärleken tillika pappan till hennes barn, Douglas Murray, 40. Och om några månader blir Atticus storebror. Penny är gravid med sitt andra barn.

Efter att Penny och Douglas gått i tankar om att Atticus ska börja på förskola frågade Penny sina Instagram-följare om hur de tänker kring sina egna barn och förskola.

”Någon annan som är redo att deras barn startar förskola?! Eller vill ni helst att barnen är hemma? Alla får tycka olika så va snäll i kommentarsfältet!” skriver Penny i inlägget, men trots att hon uppmanade till att hålla god ton i kommentarsfältet så ramlade det in flera kommentarer hon inte väntat sig.

Penny Parnevik om oväntade svaren på frågan om förskola

I en ny video på Youtube pratar Penny Parnevik nu mer om reaktionerna på inlägget, och ifrågasätter hur vissa föräldrar uttrycker sig.

Annons

– Jag har fått över 400 kommentarer, av mammor som tycker väldigt olika. Det här inlägget gjorde mig faktiskt ledsen, sjukt ledsen, för shit vilken press det är på oss mammor, säger Penny i videon.

Hon lyfter framför allt en kommentar som fått henne att reagera.

– ‘Jag skaffar inte barn för att lämna bort dem, utan vill ha de hos mig så länge det bara går’. Jag hatar det här svaret, förlåt. Alla får känna som de känner, men jag får också det, säger Penny.

Hon förklarar att alla känner sig själva och sina barn bäst, men att vi måste förstå att vi alla är olika och tar olika beslut – och det är helt okej. Det finns inga rätt eller fel. Efter videon hyllas hon av massor.

”Hur kan vi inte finnas där för varandra till hundra procent?”

I en intervju med Mama berättar hon om den mom-shaming hon mött sedan hon blev mamma, och att hon, trots att hon är van, blev förvånad över reaktionerna gällande att lämna sitt barn på förskolan.

– Jag blev ledsen och besviken faktiskt. Jag har upplevt att moderskapet drar fram min starkaste sida men också min svagaste. Om alla mammor vet hur det är att vara mamma, hur kan vi inte finnas där för varandra till hundra procent? Moderskap borde också vara ett systerskap med välkomnande armar, säger Penny Parnevik till Mama.

Foto: TT

LÄS MER:

10 saker du vill veta om Penny Parnevik

Penny Parnevik och Douglas Murrays bröllop ställs in

Linnea Henriksson tokhyllas efter ärliga orden om amning

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons