Penny Parnevik om kroppshetsen efter graviditeten

Penny Parnevik

TT
Tv-profilen Penny Parnevik är mamma till två barn.
Nu berättar hon om kraven på smalhet efter sina graviditeter.
11 oktober, 2022

Det var under hösten 2017 som Penny Parnevik, 25, berättade att hon träffat kärleken i hockeyspelaren Douglas Murray, 42. Han hade varit en nära vän till familjen under flera års tid, och till slut uppstod känslor mellan dem.

Svenska kändispar som fått skjuta upp sina bröllop under pandemin
1:18

Efter reklamen: Svenska kändispar som fått skjuta upp sina bröllop under pandemin

(1:18)

Slå på ljud

Två år senare, i februari 2019, förlovade de sig, och sedan dess har det hänt mycket i deras liv. De har hunnit få två barn: sonen Atticus som kom till världen 2020 och dottern Pebbel som föddes året därpå. De har dessutom flyttat från USA till Sverige igen, och i somras gifte de sig.

Chockades av kroppshetsen

Penny Parnevik var 22 år när hon födde sitt första barn och nu berättar hon att hon blev chockad av sakerna som hon fick höra efter förlossningen.

– Alla kommentarer jag fick direkt när jag födde, även från familj och kompisar var: ”Men gud vad skönt att du ser så smal ut. Gud vad nice, du har inte så mycket babyweight att förlora”, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Jag känner att ingen brydde sig om hur jag mådde på riktigt utan bara om hur jag såg ut. Jag kände typ: ”Märker de inte att jag går sönder inombords av hur svårt jag tycker att det här är, och allt de lägger märke till är hur jag ser ut?”

Första bilderna på Adam Levine och hustrun efter otrohetsskandalen

Penny Parneviks uppmaning till följarna

Penny Parnevik har talat ut om kommentarerna som hon har fått mot hennes kropp. Ett drygt år efter den andra förlossningen tog hon till Instagram för att sätta ner foten.

”Många som frågar om jag är gravid på lite olika bilder på senaste. Det kanske är chockerande att jag fått två barn och haft inga ‘loose the baby-weight’ goals??? Jag har tryckt ut två barn… I sure HOPE det syns på min kropp. Jag är inte gravid. När ska vi låta kvinnokroppen få vara lite?”, skrev hon på sina Instagram-story då.

5 saker du inte visste om Penny Parnevik
1:18

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Penny Parnevik

(1:18)

Slå på ljud

Foto: TT